Wie-o-wie?

Dit zijn de drie genomineerden voor de Televizier-Ster Acteur 2022

15 september 2022 18:45 | televizier-ring | Door Judith Regeling

© William Rutten / VRT Nyk Dekeyser / AVROTROS

De stemmers van de Gouden Televizier-Ring 2022 houden zowel van helden als van schurken, zo blijkt uit de drie nominaties in de categorie Televizier-Ster Acteur. Benieuwd? We maken ze hieronder bekend.

Stuk voor stuk hebben ze hun sporen in de tv- en filmwereld verdiend.

Televizier-Ster Acteur 2022

Dit zijn de genomineerden op alfabetische volgorde:

  • Angela Schijf (Flikken Maastricht, AVROTROS)
  • Frank Lammers (Undercover, Netflix)
  • Tygo Gernandt (Flikken Maastricht, AVROTROS)

Angela Schijf

Het is na al die jaren eigenlijk geen verrassing meer dat Angela Schijf is genomineerd. De stoere agente uit Flikken Maastricht (AVROTROS) zit namelijk niet alleen in het hart van Wolfs, maar ook in dat van de kijkers. Vijf jaar geleden won ze voor het laatst een prijs op het Televizier-Ring Gala, maar wie weet komt daar dit jaar weer verandering in. Elise Schaap is immers niet van de partij. "Dan heb ik eindelijk kans", zegt Angela gekscherend bij RTL Boulevard.

Frank Lammers

Net als vorig jaar krijgt Angela Schijf concurrentie van Frank Lammers, die opnieuw een bikkelharde en meedogenloze Ferry Bouman wist neer te zetten in Undercover (Netflix). Ook hield hij kijkers aan de buis gekluisterd met Het Jaar van Fortuyn (AVROTROS). Aan klussen dus geen gebrek en een nominatie voor de Televizier-Ster Acteur ook niet. Frank Lammers behoort namelijk weer bij de laatste drie en dat vindt hij geweldig. "Als ik ergens aan meedoe, wil ik winnen ook!" 

Tygo Gernandt

Frank en Angela mogen dan al eens genomineerd zijn, toch mogen ze 'nieuwkomer' Tygo Gernandt ook niet onderschatten. Hij wist dit jaar namelijk volgens kijkers een ’crimineel goede’, ‘geniale’ en ‘doodenge’ Eddie neer te zetten in politieserie Flikken Maastricht (AVROTROS). Zou dit voldoende zijn om Frank en Angela schaakmat te zetten? Tygo vindt het zelf alvast een eer dat hij genomineerd is. "Dit is echt vanuit het publiek." 

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 

Op donderdag 6 oktober 2022 wordt bekend wie uiteindelijk de Televizier-Ster Acteur in de wacht sleept: Angela, Frank of Tygo. De uitreiking is live te volgen via NPO1.

Lees ook:

Logo NLZIET
Logo NLZIET

NLZIET is sponsor van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing

Meer over