Gouden Televizier-Ring

Dit zijn de drie genomineerden voor de Televizier-Ster Impact 2022

14 september 2022 22:50 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© ANP/RTL

De Televizier-Ster Impact werd in het leven geroepen om programma’s te eren die iets los maakten in de Nederlandse samenleving. Programma’s waar nog lang over werd nagepraat. En dat geldt zeker voor de volgende drie shows die kans maken op de allereerste Televizier Ster-Impact.

#BOOS: This is The Voice of Holland (BNNVARA)

De eerste genomineerde zal niemand verbazen. Tim Hofman onthulde in de aflevering van #BOOS over The Voice of Holland onthutsende feiten waarvan de gevolgen nog steeds gevoeld worden. Hofman toonde aan dat er al jaren sprake was van seksueel overschrijdend gedrag door coaches, de bandleider en een regisseur van The Voice. De gevolgen: RTL haalde het populaire programma van televisie en bij het Openbaar Ministerie stroomden aangiftes van slachtoffers binnen. De YouTube-uitzending van #BOOS werd tot nu toe 10 miljoen keer gestreamd.

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL 4)

Dokter Roman Verloon (Kiefer Zwart) leek een charmante huisarts, maar bleek een gewetenloze verkrachter. Die verhaallijn, waarin Tamara Brinkmans karakter Saskia het flink te verduren kreeg, schokte veel kijkers van de soap maar kon ook op complimenten rekenen. Seksueel geweld tonen in een goed bekeken serie maakt het probleem bespreekbaar. Na de aflevering verscheen de volgende veelzeggende tekst in beeld: ‘1 op de 4 vrouwen krijgt te maken met seksueel geweld. Wil je erover praten?’ Daarna volgde informatie over het Centrum Seksueel geweld.

Make up Your Mind (RTL 4)

Bekende Nederlandse mannen transformeerden op primetime televisie voor het oog van miljoenen kijkers tot ‘drag queens’. Geen verkleedpartij, maar een statement dat iedereen zichzelf mag zijn én de ideale combinatie tussen amusement en een belangrijke boodschap. Make up Your Mind werd bedacht door Carlo Boszhard, die het programma ook presenteert, en zijn vriend Herald Adolfs.

De winnaar van de Televizier-Impact wordt op 6 oktober bekendgemaakt op NPO 1 tijdens de live-uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala in Theater Carré te Amsterdam.

Logo NLZIET
Logo NLZIET

NLZIET is sponser van de Gouden Televizier-Ring

Meer over