Dit zijn de genomineerden in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2013

In RTL Boulevard zijn alle genomineerden in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2013 bekendgemaakt. Lees hier wie het zijn en hun reactie.

De spanning werd flink opgebouwd in RTL Boulevard. Uiteindelijk mocht presentatrice van het Televizier-Ring Gala Kim-Lian van der Meij onthullen welke programma's zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring.

Gouden Televizier-Ring

Als eerste onthulde Kim-Lian de naam van Wie is de Mol? (AVRO). Via een liveverbinding met RTL Boulevard was te zien dat Art Rooijakkers gelijk een flesje champagne open knalde. Hij hoopt dat Wie is de Mol? dit jaar de traditie breekt en de Ring eindelijk mee naar huis neemt. Het is inmiddels de zevende keer dat het programma genomineerd is.

De dramaserie Divorce (RTL4) is dit jaar voor het eerst genomineerd. Daar stonden hoofdrolspelers Dirk Zeelenberg en Jeroen Spitzenberger wel even van te kijken. Dirk liet weten: "Het is verbijsterend. Ik ben überhaupt nog nooit bezig geweest met zo’n prijs, dat we nu in aanmerking komen is geweldig!”

Flikken Maastricht (TROS) heeft dit jaar voor het eerst een podiumplek veroverd in de verkiezing. Victor Reinier weet wel waarom: “We hebben de afgelopen zeven jaar een plek veroverd waar men niet meer omheen kan." Ook riep hij het hele zuiden op om te stemmen op de politieserie.

Zilveren Televizier-Ster Man

Genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Man zijn: Jeroen van Koningsbrugge (RTL4), Johnny de Mol (SBS6) en Art Rooijakkers (AVRO). Jeroen mocht de prijs al twee keer eerder in ontvangst nemen. Johnny was al tweemaal eerder genomineerd, maar heeft de prijs nog nooit mee naar huis mogen nemen.

Voor Art is het zijn eerste nominatie. Hij liet in RTL Boulevard weten sprakeloos te zijn: "Ik weet oprecht niet wat ik moet zeggen. Ik sta op Wie is de Mol? te wachten en dan krijg ik dit. Ik ben ongelooflijk vereerd! Hartstikke bedankt!"

Zilveren Televizier Ster Vrouw

Eén ding is zeker in de categorie Zilveren Televizier-Ster Vrouw: de prijs gaat naar een presentatrice van RTL4. Genomineerd zijn namelijk Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol. Wendy en Linda wonnen de prijs al vaker: respectievelijk vier en twee keer.

Chantal, die het Gouden Televizier-Ring Gala driemaal heeft gepresenteerd, was in 2011 al eens genomineerd, maar verloor toen van Linda.

Talent Award

Kees Tol, Ferry Doedens of Pieter Derks zal naar huis gaan met de Televizier Talent Award. Zij kregen verreweg de meeste stemmen in hun categorie. Overigens werd #FerryMoetWinnen gisteravond al gelijk trending topic op Twitter.

Gouden Stuiver

Tot slot de genomineerden programma's voor de Gouden Stuiver. Checkpoint (EO), Het Sinterklaasjournaal (NTR) en Junior MasterChef (SBS6) maken kans op deze prijs. De eerste twee programma's waren vorig jaar ook al in de race voor de prijs, toen ging Het Klokhuis er mee vandoor.

Gouden Televizier-Ring Gala

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt op 18 oktober plaats in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Het gala wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en live uitgezonden door de AVRO.

Wil je mee naar Carré? Dat kan geregeld worden: like onze Facebook-pagina en speel de game. De winnaar krijgt een geheel verzorgde avond met Big Limo, galakleding, nagellak van Herôme en natuurlijk vier kaarten voor het gala!

Reageren