Gouden Televizier-Ring

Dit zijn de genomineerden voor de Televizier-Ster Talent 2022

14 september 2022 17:25 | televizier-ring | Door Esther Hut

© Televizier

Dat we in Nederland veel tv-talent hebben rondlopen was duidelijk te zien in het rijtje van de genomineerden. Maar wie zijn volgens jullie de drie grootste talenten van 2022? Er werd massaal gestemd de afgelopen weken en dat leverde de volgende namen op!

Dit zijn ze op alfabetische volgorde:

  • Giel de Winter (Het Jachtseizoen, SBS6 / Million Dollar More, Prime Video)
  • Soy Kroon (The Passion, KRO-NCRV / Make Up Your Mind, RTL 4 / De Faker, AVROTROS)
  • Splinter Chabot (SPLNTR! / Ondertussen aan de Hofvijver, AVROTROS)

Giel de Winter

Giel is inmiddels geen onbekende meer in de tv-wereld. Waar hij tien jaar geleden begon op YouTube, is hij nu ook een vaste waarde op tv. Samen met zijn maten Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens was hij met Het Jachtseizoen (SBS6) al drie keer genomineerd voor de Televizier-Ster Online-Videoserie, maar na zijn presentatie bij Million Dollar More (Prime Video) is hij dit jaar zelf in de running voor Televizier-Ster Talent.

Soy Kroon

Soy werd vooral bekend bij het grote publiek door zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL 4). Maar hij heeft zich afgelopen jaar ook flink in de kijker gespeeld door zijn rol als Jezus in The Passion (KRO-NCRV) en als winnaar van Make Up Your Mind (RTL 4). Bij beide klussen wist hij de harten van veel kijkers te veroveren en bij die eerste werd hij zelfs de 'beste Jezus tot nu toe' genoemd. Jongere kijkers kennen Soy van De Faker (AVROTROS), waarin een BN'er voor nep-gezinslid speelt en ontmaskerd moet worden.

Splinter Chabot

Splinter is erg veelzijdig en talentvol. Naast het schrijven van boeken heeft hij het afgelopen jaar verschillende programma’s gemaakt zoals Ondertussen aan de Hofvijver (AVROTROS) en had hij zelfs zijn eigen talkshow genaamd SPLTR! (AVROTROS). Dat we Splinter ook komend jaar terug gaan zien op tv staat in ieder geval vast.

Gouden Televizier-Ring Gala

Wie van de drie talenten er met de winst vandoor gaat zien we op 6 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat live wordt uitgezonden op NPO 1.

Logo NLZIET
Logo NLZIET

NLZIET is sponsor van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing

Meer over