Mooi rijtje!

Dit zijn de winnaars van de derde kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2023

7 juni 2023 10:45 | televizier-ring | Door Redactie Televizier

© Nathan Reinds

De derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2023 zit erop! De stembussen zijn gesloten en de stemmen geteld. Het was een enorm spannende strijd, maar de vijf gekwalificeerden zijn bekend.

In deze kwalificatieronde kon er gestemd worden op programma’s die minimaal twee keer zijn uitgezonden tussen 1 februari en 1 mei 2023 én aan de kijkcijferdrempel voldeden.

Wij zullen je niet langer in spanning houden. Dit zijn de vijf programma’s (op alfabetische volgorde) die de meeste stemmen kregen:

BinnensteBuiten (KRO-NCRV)

Net als vorig jaar weet BinnensteBuiten zich te kwalificeren. Niet gek ook, want het programma heeft inmiddels een grote groep fans verzameld die elke dag trouw kijkt naar het duurzame lifestyle programma. Een succesformule voor de NPO en nu in de strijd voor de Gouden Televizier-Ring 2023.

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt (RTL 5)

Elk seizoen maakt Kees van der Spek wel weer iets spannends mee als hij op reis gaat met zijn verborgen camera. Nog steeds weten oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen niet uit zijn handen te blijven en kijkers genieten volop mee met zijn avonturen.

Make Up Your Mind (RTL 4)

Nederland kan geen genoeg krijgen van de prachtige (bekende) dragqueens in Make Up Your Mind. Elk seizoen blijkt een groot succes met enorm verrassende namen. Entertainment ten top, maar ook een programma met een belangrijke boodschap. Gaan ze dit jaar de Gouden Televizier-Ring in de wacht slepen?

Niet Klein te Krijgen (BNNVARA)

Het eerste seizoen van Niet Klein te Krijgen raakte kijkers recht in het hart. De indrukwekkende verhalen van de veerkrachtige kinderen met een levensbedreigende ziekte zorgde voor veel tranen, maar vooral bewondering. Paul de Leeuw was volgens velen de perfecte presentator om verschillende gezinnen te volgen in deze moeilijke periode.

Undercover in Nederland (SBS6)

Alberto Stegeman wist dit seizoen veel kijkers te shockeren nadat hij de misstanden bij een zorgboerderij in het Groningse Wedde aan het licht bracht. Hij noemde het zijn ‘heftigste undercoverzaak ooit’ en wordt door de kijkers nu beloond met een prachtige kwalificatieplek voor de Gouden Televizier-Ring 2023.

Hoe nu verder?

Deze programma’s zijn er nog niet. Zij strijden in augustus verder samen met de winnaars uit de eerste, tweede en vierde kwalificatieronde en vijf wildcards.

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2023

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2023

De strijd om de Gouden Televizier-Ring gaat binnenkort weer verder. De vierde en laatste kwalificatieronde start op 1 augustus 2023.

Meer over