De bekendmaking!

Dit zijn de winnaars van de eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2023

30 november 2022 10:40 | televizier-ring | Door Redactie Televizier

© Nathan Reinds

De stembussen zijn gesloten en de stemmen zijn geteld. Vandaag maken we daarom de vijf winnaars bekend van de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2023.

Gouden Televizier-Ring LogoSTEM NU!

In deze eerste kwalificatieronde kon er gestemd worden op programma’s die minimaal twee keer zijn uitgezonden tussen 1 augustus 2022 en 31 oktober 2022. Het publiek liet weer massaal van zich horen, maar voor welke programma’s gingen zij?

Hieronder de 5 programma’s (in alfabetische volgorde) die de meeste stemmen hebben ontvangen:

Bureau Arnhem (RTL 4)

Na Amsterdam, Eindhoven en Den Haag liep Ewout Genemans dit jaar mee met de politie in Arnhem. Niet geheel onverdienstelijk, want ook alle spannende gebeurtenissen in de Gelderse hoofdstad hielden veel kijkers aan de buis gekluisterd. Het programma kwalificeerde zich nog niet eerder voor de Gouden Televizier-Ring, maar krijgt nu de waardering van vele kijkers.

Handen aan de Couveuse (EO)

Handen aan de Couveuse was afgelopen september voor het eerst te zien en wist meteen veel indruk te maken. In de zesdelige-serie volgt presentatrice Anne-Mar Zwart ouders waarvan de baby veel te vroeg geboren zijn. Zowel de pijn en het verdriet van de ouders als de zorgmedewerkers liet een grote indruk achter bij kijkers. Zoveel zelfs dat ze na het eerste seizoen al gekwalificeerd zijn voor de Gouden Televizier-Ring 2023.

Oogappels (BNNVARA)

Het lijkt wel of de serie Oogappels met de jaren populairder wordt. Het vierde seizoen wist elke week een miljoenenpubliek te trekken dat graag naar het wel en wee van de vier gezinnen met puberkinderen keek. De serie kreeg vorig jaar zelfs de hoogste waarderingscijfers van alle dramaseries op de Publieke Omroep. En nu dus een mooi plekje tussen de gekwalificeerden voor de Gouden Televizier-Ring 2023.

Redders op Zee (EO)

De EO bracht dit najaar het nieuwe programma Redders op Zee waarin het werk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in beeld werd gebracht. Voor veel mensen was het werk van de mannen tot nu toe vrij onbekend, maar in Redders op Zee wordt zichtbaar hoe bijzonder hun werk eigenlijk is. Tot bewondering van de kijkers.

Restaurant Misverstand (SBS6)

Het talkshow-avontuur van Johnny de Mol verliep afgelopen jaar niet helemaal zoals gehoopt, maar zijn programma Restaurant Misverstand deed dat wel. In Restaurant Misverstand, dat inmiddels alweer toe is aan zijn derde seizoen, leren relatief jonge mensen met dementie hoe het is om een restaurant te runnen. De laatste aflevering kon dan ook rekenen op veel tranen bij zowel Johnny als kijkers die het seizoen prachtig vonden.

Kwalificatierondes

Deze programma’s zijn er nog niet. Zij strijden vanaf augustus verder samen met de winnaars uit de tweede, derde en vierde kwalificatierondes en de wildcardkandidaten. De top vijf per voorronde wordt automatisch geplaatst op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Dat betekent dat de bovenstaande vijf programma’s nu al kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2023!

De strijd om de Gouden Televizier-Ring gaat binnenkort weer verder. De tweede kwalificatieronde start op 14 februari 2023! 

Meer over