Top 5

Dit zijn de winnaars van de tweede kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2023

1 maart 2023 10:01 | televizier-ring | Door Redactie Televizier

© Nathan Reinds

De tweede kwalificatieronde van Gouden Televizier-Ring 2023 zit erop! De stembussen zijn gesloten en de stemmen geteld. Het was een enorm spannende strijd, maar de vijf winnaars zijn bekend.

In deze kwalificatieronde kon er gestemd worden op programma’s die minimaal twee keer zijn uitgezonden tussen 1 november 2022 en 1 februari 2023 én aan de kijkcijferdrempel voldeden.

Nu natuurlijk het belangrijkste deel. Dit zijn de vijf programma’s (op alfabetische volgorde) die de meeste stemmen hebben ontvangen:

Down the Road (SBS6)

Ook het tweede seizoen van Down the Road kan een groot succes worden genoemd. Ondanks dat Gordon best wat kritiek te verduren kreeg van verschillende mediapersoonlijkheden, weet de kijker hem wel te waarderen. Net als vorig jaar plaatst het SBS6-realityprogramma Down the Road zich voor de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2023.

Heel Holland Bakt (Omroep MAX)

Waar Heel Holland Bakt vorig jaar een wildcard kreeg, weet het programma zich nu meteen te kwalificeren voor de nominatieronde. Niet zo gek ook, want het bakprogramma is nog steeds immens populair bij de Nederlandse tv-kijker. De chemie tussen André van Duin, Janny van der Heijden en Robért van Beckhoven blijft genieten.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak (SBS6)

Extreme burenruzies van kettingrokers, drukke honden tot webcamseks. In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak valt er altijd wel iets bijzonders te beleven. Met presentator Viktor Brand als rustgevende factor. Kijkers kunnen er geen genoeg van krijgen en uiten hun waardering dan ook met deze nominatie.

OLVG – Ziekenhuis met een Hart (BNNVARA)

Deze indrukwekkende documentaireserie was afgelopen december te zien en raakte de kijkers meteen in het hart. Programmamaker Coen Verbraak en zijn team filmden twee jaar lang in het Amsterdamse ziekenhuis. Van schoonmakers tot medisch specialisten, allemaal hadden ze een bijzonder verhaal.

The Tribute: Battle of the Bands (SBS6)

Dit seizoen van The Tribute: Battle of the Bands sprong er misschien wel bovenuit. Het was de Bouke & Elvis Matters Band die de kijkers omver blies als beste coverband. Met dit programma heeft SBS6 zeker goud in handen.

Kwalificatierondes

Deze programma’s zijn er nog niet. Zij strijden vanaf augustus verder samen met de winnaars uit de eerste, derde en vierde kwalificatierondes en de wildcardkandidaten. De top vijf per voorronde wordt automatisch geplaatst op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring verkiezing. Dat betekent dat de bovenstaande vijf programma’s nu al kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2023!

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2023

De strijd om de Gouden Televizier-Ring gaat binnenkort weer verder. De derde kwalificatieronde start op 23 mei 2023.

Meer over