Onthulling

De drie genomineerden van de Televizier-Ring Acteur 2023 zijn bekend

19 september 2023 19:05 | televizier-ring | Door Redactie TVgids.nl

© RTL / AVROTROS / Videoland

De stemmers van de Gouden Televizier-Ring 2023 kijken net zo lief drama-, soap als misdaadseries, zo blijkt uit de drie genomineerden van de Televizier-Ring Acteur 2023. Benieuwd? Dit zijn ze!

Zij kregen in deze categorie de meeste stemmen.

Televizier-Ring Acteur 2023 

De drie genomineerden van de Televizier-Ring Acteur 2023 zijn op alfabetische volgorde:

  • Bertrie Wierenga
  • Kim van Kooten
  • Robert de Hoog

Bertrie Wierenga

Bertrie Wierenga schittert al sinds 2019 in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar het is haar eindelijk gelukt: ze behoort tot de drie genomineerden van de Televizier-Ring Acteur 2023. Overigens niet geheel zonder reden. De actrice slaagde er dit jaar niet alleen in om een ‘geloofwaardige’ Maria Magdalena te vertolken in The Passion en The Passion Hemelvaart, maar ook om mensen te raken met de verhaallijn over Shanti's stilgeboren baby Jasmijn. “Dikke tranen hier”, aldus het publieke oordeel.

Kim van Kooten 

Kim van Kooten draait al een aantal jaren mee als zowel actrice als scenariste, maar ook zij maakt dit jaar pas haar debuut als het gaat om de Televizier-Ring Acteur. Ze gooide dit jaar dan ook hoge ogen met haar rol als klinisch verloskundige Ella in de medische dramaserie Dag & Nacht van AVROTROS. En dat deed zij met verve. Kijkers genoten, leefde mee en pinkte hier en daar zelfs een traantje weg.

Robert de Hoog

Aan mannelijke krachten geen gebrek, want ook Robert de Hoog heeft het geschopt tot de laatste drie genomineerden. En dat is niet vreemd aangezien je dit jaar amper om hem heen kon. Hij kroop opnieuw in de huid van Tatta in Mocro Maffia, debuteerde met succes met de razend spannende Videoland-serie Sleepers en speelde een overtuigende jonge versie van Frans Münninghoff in De Stamhouder.

Gouden Televizier-Ring 2023

Op donderdag 12 oktober 2023 wordt bekend wie van deze drie uiteindelijk de Televizier-Ring Acteur 2023 in de wacht sleept: Bertrie, Kim of Robert. De uitreiking is dan live te volgen via NPO1 en NPO Start.

Lees ook:

Meer over