Eerste vijf gekwalificeerde programma’s voor Gouden Televizier-Ring 2015 bekend

De eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing is gesloten, en daarmee zijn de eerste vijf programma’s bekend die zijn geselecteerd voor de nominatieronde in september 2015.

Het Nederlandse publiek kon van 25 november tot woensdagochtend 10 december op Televizier.nl/Ring stemmen op een van de ruim 200 Nederlandse programma’s of series die het afgelopen tv-kwartaal zijn uitgezonden. De top-5 van deze eerste kwalificatieronde dingt nu al mee naar de vijftigste Gouden Televizier-Ring in 2015.

Top 5

De vijf gekwalificeerde titels zijn (in alfabetische volgorde):

Meer invloed

Om het Nederlandse publiek meer invloed te geven op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring heeft televisiegids Televizier vier kwalificatierondes in het leven geroepen. Hiermee kan iedereen stemmen op Nederlandse programma’s en series die in het voorafgaande tv-kwartaal zijn uitgezonden op open Nederlandse kanalen.

Gouden Televizier-Ring

De top-5 van elke kwalificatieronde komt automatisch terecht op de nominatielijst, waarop in totaal 40 titels zullen staan. Hiervan zal de tv-kijker 20 programma’s gekwalificeren; de overige 20 titels worden geselecteerd door de redactie van Televizier.

Fases Gouden Televizier-Ring Verkiezing

De volgende kwalificatierondes zullen plaatsvinden in februari, mei en augustus. De nominatieronde van de vijftigste Gouden Televizier-Ring Verkiezing start eind augustus 2015.

Reageren