Gouden Televizier-Ring Gala

Elise Schaap wint Televizier-Ster Acteur/Actrice 2019

9 oktober 2019 21:39 | televizier-ring | Door Kirsten Keerssemeeckers

© William Rutten
De Televizier-Ster Acteur/Actrice gaat dit jaar naar Elise Schaap. De actrice uit onder meer Familie Kruys, Soof de serie en Undercover ontving de prijs tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Elise Schaap, die pas voor de tweede keer in haar carrière genomineerd was, kreeg de prijs uit handen van Willeke van Ammelrooy. In haar aankondiging roemde ze de dit jaar overleden Paul Rutger Hauer en verwees naar de eigenzinnigheid van de acteur en de drie genomineerden.

Genomineerden

Elise Schaap versloeg de andere twee genomineerden Chantal Janzen en Ilse Warringa. Die laatste won vorig jaar de Televizier-Ster voor haar rol in De luizenmoeder.

Ruxandra

In haar speech reageerde Elise Schaap enthousiast op de ontvangen prijs. "Ik vind het al zo'n eer om in het rijtje met Chantal en Ilse te zitten en dan ook nog deze prijs. Ruxandra zou gezegd hebben: 'Deze Ster is een grote glimmende druif op de slagroomtaart.' Ik ben wat weemoedig want ik moet na vijf seizoenen afscheid nemen van Familie Kruys. Ik wil iedereen bedanken voor al die hartverwarmende reacties."

Familie Kruys

De actrice maakte indruk als alleskunner. Zo speelde ze in Familie Kruys de hysterische Roemeense Ruxandra, was ze in Soof juist de ingetogen Josine en kreeg ze in de Netflix-serie Undercover de lachers op haar hand als maffiavriendin Daniëlle.

 

Meer over