Eva Jinek wint Zilveren Televizier-Ster Presentatrice 2017

12 oktober 2017 20:57 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten

Eva Jinek is de trotse winnaar van de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice 2017. Dit komt onder meer dankzij haar sterke optreden in de talkshow Jinek, waarin ze op geheel eigen wijze de meest uiteenlopende onderwerpen met haar gasten bespreekt.

Het jaar kan voor Eva Jinek al niet meer stuk. Met haar talkshow Jinek steeg ze tot grote kijkcijferhoogten, de kritieken waren lovend en nu is ze door het publiek bekroond met een Zilveren Televizier-Ster Presentatrice. Ze kreeg de prestigieuze prijs uit handen van niemand minder dan Derk Bolt.

Eva Jinek

Tijdens haar speech had Eva Jinek nog mooie woorden voor kijker. "Voor iedereen die thuis denkt: ‘moet ik me aanpassen of veranderen, of meer lijken op de rest?’ Als je volhoudt dan kom je er. Ik dank jullie from the bottom of my heart”, aldus de winnares.

Zilveren Televizier-Ster

Voor Jinek was het de allereerste keer dat ze werd genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice. Toch flikte ze het om veteranen Floortje Dessing en Geraldine Kemper achter zich te laten. Geraldine hoorde in 2015 en 2016 ook al bij de drie populairste presentatrices van het land. Voor Floortje was het zelfs de derde achtereenvolgende nominatie.

Bijzonder rijtje

Jinek komt dankzij haar overwinning in een bijzonder rijtje te staan. Zo werd de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice in het verleden al gewonnen door Linda de Mol, Chantal Janzen en Anita Witzier. Dat zijn niet de minste presentatrices.

Bekijk hier een overzicht van alle winnaars.

Meer over