Fatima Moreira de Melo vergeeft Chantal Janzen gewraakte "hockeygrap"

4 oktober 2015 11:15 | televizier-ring | Door Televizier

© William Rutten

Fatima Moreira de Melo vergeeft Chantal Janzen de pijnlijke grap die ze in 2008 maakte over haar zangkunsten tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Nadat Fatima een gevoelig lied had gezongen, kondigde presentatrice Chantal Janzen haar af met een niet al te complimenteus: "Wat kan ze hockeyen, hè, die meid?". Die sneer ging een geheel eigen leven leiden en achtervolgde beide vrouwen nog jaren.

"Totaalpakket van disrespect"

In een interview met het Parool blikte Fatima terug op het incident dat ze nog altijd waanzinnig pijnlijk noemt: "Ik ben echt van de humor, maar om iemand die net olympisch goud heeft gewonnen en die zich waanzinnig kwetsbaar opstelt in 'fucking' Carré met allemaal bekende mensen, om die dan af te zeiken, en ook nog eens haar hockeycarrière erbij, dat is zo'n totaalpakket van disrespect."

Fatima vergeeft Chantal

De twee sterren hebben het inmiddels wel uitgepraat, al moest Fatima wel zelf het initiatief nemen: "Ik heb haar een paar jaar later nog een keer gezien in een lunchtentje. Ze durfde niet naar me toe te komen en toen ben ik naar haar toegegaan. Ze zei: 'Ik had het nooit mogen zeggen en wat stoer dat je naar me toe komt, ik durfde niet.' Ik zei: 'Het is al goed'. Het is ook wel prima, dingen gebeuren. Kijk, als het niet om mij was gegaan, denk ik dat ik er ook om had gelachen."

 

Meer over