Flikken Maastricht-acteurs dolblij met Gouden Televizier-Ring 2014

25 Oktober 2014 10:00 | televizier-ring | Door Televizier

Flikken Maastricht was met 46 procent van de stemmen zwaar favoriet bij de kijkers, maar Victor Reinier (Wolfs in de serie) wist zo net nog niet of de politieserie de Gouden Televizier-Ring zou gaan winnen.

„Wij waren er vorig jaar ook bij toen Wie Is De Mol? won. Dat heeft me geleerd dat je, net als de makers van dat programma, wel zeven keer op de nominatiebank kunt zitten”, vertelt Victor Reinier. 

Victor Reinier

Victors speciale aandacht ging uit naar zijn goede vriend Piet Römer, met wie hij in 1997 de Ring voor Baantjer won. „Het is sowieso lastig dat Piet er niet meer is. Op een avond als deze is het helemaal verschrikkelijk. Piet, die zelf drie Ringen won, had het machtig mooi gevonden dat ik er nu twee heb en in zijn kielzog vaar.” 

Flikken Maastricht

Hoewel alle ogen op hoofdrol­spelers Victor en Angela Schijf (Eva) waren gericht, voelt Oda Spelbos (Marion) dat deze publieksprijs écht voor het hele team is. „We vieren het ook met de hele groep. Gelukkig waren we de vrijdag na het Gala vrij, maar zaterdag vroeg waren er alweer opnames.” 

De opnames verliepen niet erg goed, de Gouden Televizier-Ring werd namelijk gestolen.

Meer over