Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring 2014

Uit handen van Ilse de Lange ontvingen Victor Reinier en Angela Schijf de 49e Gouden Televizier-Ring voor de populaire misdaadserie Flikken Maastricht.

De organisatie beloofde dat iemand met internationale allure de Gouden Televizier-Ring zou uitreiken. De keus viel op Ilse de Lange, die dankzij haar successen tijdens het Eurovisie Songfestival, zichzelf wereldwijd in de kijker speelde. 

Tussenstand Gouden Televizier-Ring

Eerder die avond bleek Flikken Maastricht tijdens een tussenstand het klassement al overtuigend aan te voeren. SynDROOM was een goede tweede, terwijl Penoza genoegen moest nemen met de derde plaats. Maar, zo verzekerde Jan Smit, er kon nog van alles gebeuren. Dat bleek echter niet het geval.

"Tweede worden is ook niet erg"

Voordat ze de envelop opende, merkte Ilse op dat tweede worden ook niet erg is. Dat was immers de eindplek voor de Common Linnets tijdens het Eurovisie Songfestival. Uiteindelijk bleek Flikken Maastricht met 46 procent van de stemmen te winnen. "Da's best veel", merkte Ilse op waarna ze de einduitslag oplas en daarmee Flikken Maastricht tot winnaar kroonde.

"Reinout: Wat een superidee!"

Victor Reinier nam als eerste het woord en bedankte niet alleen de stad Maastricht en uiteraard de crew en cast, maar ook Reinout Oerlemans die in 2007 het idee opperde een Nederlandse spinoff te maken van de Belgische misdaadreeks Flikken. Reinier noemde die suggestie een superidee, terwijl de gouden lintjes door Carré waaiden. In eerste instantie had hij beloofd zijn dankwoord te zingen, dat kwam er niet van. Als goedmaker schoof Reinier de ring aan de vinger van zijn Flikken-tegenspeelster Angela Schijf die uitzinnig van vreugde was.

Bekijk hieronder de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring 2014. 

Meer over:

Reageren