Genomineerden Gouden Televizier-Ring 2011 bekend

30 september 2011 20:44 | televizier-ring | Door Televizier

In een live uitzending van SBS Shownieuws werden vrijdagavond de drie programma's bekend gemaakt die kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2011.

Vorig jaar won De TV-Kantine van RTL 4 de prijs, dit jaar zijn genomineerd:

The voice of Holland (RTL 4)
Wie is de mol? (AVRO)
Voetbal International (RTL 7)

In de studio's van Shownieuws maakte Televizier redactiechef Jeroen de Goeij de kanshebbende programma's in willekeurige volgorde bekend. 
Opvallend is dat er dit jaar twee maar liefst twee programma's voor de eerste keer zijn genomineerd. Zowel The voice... als Voetbal International zijn niet eerder in de race geweest voor de Gouden Televizier-Ring, terwijl Wie is de mol voor de derde maal op rij op een nominatie kan rekenen.

Vreugde
In een reactie op de nominatie van The voice liet presentatrice Wendy van Dijk weten, en met een luide krijs horen, uitzinnig van vreugde te zijn en het vooral voor het team een enorme eer te vinden.

Wilfred Genee van Voetbal International was blij verbaasd en vond het vooral geweldig om Johan Derksen zo te pakken te kunnen nemen. Derksen heeft niets met de televisieprijs en nu is hij genomineerd voor twee prijzen. Of, zoals Shownieuws presentatoren Viktor Brand en Koos van Plateringen opmerkten: “Het zou zomaar eens de avond van Johan Derksen kunnen zijn. Als hij maar wel mag roken daar.”
 
Derksen
In de vrijdagavond uitzending van Voetbal International reageerde Johan Derksen op geheel eigen wijze op de twee nominaties die hem ten deel vielen. "Ik ben geen type voor feesten en partijen, ik ben geen fan van die glamour. Ik ga niet bij die aangeklede apen op de rode loper staan. Ik ben langer bij m’n vrouw dan ik op tv ben… en zij vindt mij absoluut geen personality.”

Derksen gunt het zijn mede-genomineerde Johnny de Mol, met wie hij samen naar Texas ging voor Waar is De Mol. “Ik vind het een ontzettend leuke jongen.” Voor het programma vindt hij het geweldig. “Niet al te lang geleden wilde men de stekker eruit trekken, maar nu staan ze allemaal gigantisch voor lul natuurlijk.”

De uitreiking van de Gouden Televizier-Ring 2011 vindt plaats op vrijdag 21 oktober. 
 

Meer over