Gouden Televizier-Ring

Dit zijn de genomineerden voor de Televizier-Ster Jeugd 2022

14 september 2022 11:25 | televizier-ring | Door Redactie Televizier

© EO, KRO-NCRV, BNNVARA
Welke jeugdprogramma's kregen dit jaar de meeste stemmen bij de Gouden Televizier-Ring Verkiezing voor de Televizier-Ster Jeugd? Tijd om de drie genomineerden bekend te maken!

En daar zitten hele uiteenlopende programma's tussen.

De genomineerden

Op alfabetische volgorde zijn dit de drie genomineerden:

  • Hallo, Ik Heb Kanker (EO)
  • Hands Up (KRO-NCRV)
  • Steken en Prikken (BNNVARA)

Hallo, Ik Heb Kanker

Kelsie, Olivier, Marleen en Rose nemen de kijkers mee in hun leven met de ziekte kanker door te vloggen. Ze filmen de moeilijke, maar ook de mooie momenten. Presentatrice Anne-Mar Zwart gaat op belangrijke momenten bij de tieners langs en gaat met hen in gesprek over het leven met kanker.

Anne-Mar vindt het 'fantastisch' dat het programma bij de laatste drie kanshebbers zit. "Ik heb staan dansen in de keuken vanmorgen!" En ook Rose is door het dolle. "Ik moest helemaal huilen en gillen van blijdschap."

Hands Up

Gebarentolk Irma Sluis en radio-dj Igmar Felicia kregen dit jaar de mooie taak om het eerste Nederlandse tv-programma met en voor doven en slechthorenden te presenteren. BN'ers moeten verschillende opdrachten zien te volbrengen waarbij ze alleen gebarentaal mogen gebruiken. Ze worden hierbij geholpen door dove en slechthorende kinderen.

Deelnemer Joshua kan zijn geluk niet op dat hij kans maakt op de Televizier-Ster Jeugd. "Ongelooflijk dat we één van de laatste drie zijn!"

Steken en Prikken

Emma Wortelboer en Jurre Geluk gaan de uitdaging aan om uit te zoeken wat er gebeurt als je wordt gestoken of geprikt door de wilde dieren uit onze natuur. Bioloog Roy Veldhuizen legt de jonge kijkers alles uit over het dier dat op dat moment een steek of prik heeft uitgedeeld aan het presentatieduo. 

Emma en Jurre hadden de nominatie 'totaal niet verwacht' en sprongen dan ook een gat in de lucht toen ze hoorden dat ze nog steeds kans maken op de award. "We hebben het in ieder geval niet voor niks gedaan", aldus Jurre.

Gouden Televizier-Ring Gala 2022

Welke van deze drie genomineerden uiteindelijk de Televizier-Ster Jeugd wint is te zien op donderdag 6 oktober 2022 tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op NPO 1.

Andere genomineerden

Zodra de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring en de andere Televizier-Sterren bekend zijn vind je die op deze pagina.

Logo NLZIET
Logo NLZIET

NLZIET is sponsor van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing

Meer over