Gouden Televizier-Ring 2011: De winnaars op een rij

Het Gouden Televizier-Ring Gala 2011 zit erop, de prijzen zijn verdeeld. Maar wie won wat precies?

Gouden Stuiver
Ria Bremer reikte de prijs voor het beste jeugdprogramma uit aan het voor de tweede maal genomineerde Taarten van Abel.

Zilveren Televizier-Ster Vrouw
Angela Groothuizen betrad op de tune van haar programma De uitdaging het podium om Linda de Mol uit te roepen tot winnares.

Zilveren Televizier-Ster Man
Marc Klein Essink liet even de oude Staatsloterijshow tijden herleven toen hij bekend maakte dat Jeroen van Koningsbrugge zijn tweede ster had gewonnen.

Televizier Talent Award
Joop van den Ende noemde Carlo & Irene en Georgina Verbaan als enkele opmerkelijke televisietalenten van de afgelopen zestig jaar.

Guus Meeuwis is de nieuwste
winnaar van de Talent Award, een prijs die door Guus' afwezigheid in ontvangst werd genomen door zijn Ik hou van Holland-collega Jeroen van Koningsbrugge.  

De Gouden Televizier-Ring 2011
Het bleek met 37 procent van de stemmen een nipte en voor velen onverwachte overwinning toen Mies Bouwman de uitslag bekend maakte. Voetbalpraatprogramma Voetbal international wint de Gouden Televizier-Ring en zorgde direct voor twee primeurs.

Nooit eerder won een sportprogramma de ring en nog niet eerder kwam het voor dat de presentatoren het sieraad niet zelf in ontvangst namen. De programmadirecteur van RTL 7 ontving de ring uit handen van Mies Bouwman en beloofde het kleinood direct naar Hilversum te brengen waar VI nog live uitzond. 

Wilfred Genee en Johan Derksen spreken vanuit hun eigen VI-studio een dankwoord uit dat later nog doorging in de eigen uitzending. Hierin droeg Wilfred de ring op aan het productieteam maar ook aan analist René van der Gijp. Zonder hem zou het allemaal niet mogelijk zijn geweest, aldus Genee. 

Reageren