Gouden Televizier-Ring 2011 officieel gepresenteerd

3 september 2011 21:27 | televizier-ring | Door Televizier

De Gouden Televizier-Ring 2011 is zaterdag officieel gepresenteerd in de late uitzending van SBS Shownieuws. Kunstenaar Anneke Schat toonde trots haar nieuwste creatie voor het eerst.

De Gouden Televizier-Ring 2011 draagt de naam De Onpeilbare Beweging Naar Succes. Een passende titel voor het 18 karaats gouden juweel, verklaart kunstenaar Anneke Schat. "Het ontwerp van de Ring is gebaseerd op een bepaalde filosofie."

Accent
"Het accent ligt op de uitstraling naar de uitdagingen die met het winnen van de Ring gepaard gaan."vervolgt Schat. "Boven de ringband zijn enkele stevige, uitspattende pijlers aangebracht. Daarboven zweven zeven, voor mij een geluksgetal, verschillende flitsvormen, die ieder een andere positie in het ontwerp innemen. Deze dynamische opbouw zorgt voor een spannend spel zodra er licht op de Ring valt. Dat wordt nog eens versterkt door diverse kleine bolvormen die als druppels van de zon over de Ring spelen."

2010 nummer twee
In 2010 wonnen Carlo & Irene de Gouden Televizier-Ring. Anneke onthulde dat ze vorig jaar een tweede Televizier-Ring heeft gemaakt voor Irene Moors. Of dat dit jaar weer nodig blijkt, is de vraag.

Uniek
Televizier-chef Jeroen de Goeij is zeer te spreken over de creaties van Schat, die met De Onpeilbare Beweging Naar Succes haar zesendertigste Ring aflevert. "Het mooie aan de Gouden Televizier-Ring is dat het niet 'zomaar' een award is. De winnaar krijgt een waar kunstwerk in handen. Ieder jaar maakt Anneke een origineel sieraad. Dat maakt het winnen van de Ring telkens een werkelijk unieke ervaring."

 

Meer over