Gouden Televizier-Ring 2015: stem nu in de derde kwalificatieronde

De Gouden Televizier-Ring is in 2015 toe aan haar vijftigste editie, een mooi moment om de tv-kijker nog meer macht te geven over dé publieksprijs van de Nederlandse tv. Stem nu op jouw favoriete programma!

Iedereen kan nu stemmen voor de derde kwalificatie van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Daarmee bepaalt de kijker welke vijf programma’s automatisch meedoen aan de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring.

Gouden Televizier-Ring Verkiezing

De Televizier-redactie, de organisator van de Gouden Televizier-Ring, bepaalde tot voor kort welke 100 programma’s en series op de selectielijst van de nominatieronde terechtkwamen. Maar de tijden veranderen en wij veranderen mee. Nu bepalen ook jullie wie in aanmerking zullen komen voor de Ring.

Invloed tv-kijker

Maar er verandert meer: het aantal programma’s op de selectielijst is teruggebracht van 100 naar 40. De redactie van Televizier bepaalt nog maar de helft van de lijst, tv-kijkend Nederland mag de andere helft vullen. Dat gebeurt met behulp van de vier kwalificatierondes, die ieder 5 geselecteerden opleveren.

Eerdere kwalificatierondes

In de eerste kwalificatieronde werden Dokter Tinus (SBS 6), Heel Holland Bakt (Omroep MAX), Over Mijn Lijk (BNN), RTL Late night (RTL 4) en SynDroom (RTL 4) al geselecteerd. De tweede ronde leverde Boer Zoekt Vrouw (KRO), Divorce (RTL 4), Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (BNN), Moordvrouw (RTL 4) en Proefkonijnen (BNN) als winnaars op. Op deze programma's kan in deze derde ronde dus niet gestemd worden. 

Derde kwalificatieronde

De derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing loopt van woensdag 6 mei 10.00 uur tot woensdag 20 mei 10.00 uur. Op Televizier.nl/Ring kan iedere tv-liefhebber stemmen op alle programma’s en series die van 1 februari 2015 tot 1 mei 2015 zijn uitgezonden op de landelijke Nederlandse zenders.

Vervolg

De top-5 van deze ronde wordt direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Na vier kwalificatierondes heeft het publiek 20 programma’s en series gekwalificeerd. De laatste kwalificatieronde vindt plaats in augustus 2015 (voor programma's uitgezonden tussen 1 mei en 1 augustus 2015).

Wil je meer weten over de nieuwe kwalificatierondes van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing? Lees het hier!

Reageren