Gouden Televizier-Ring 2015: stem nu in de eerste kwalificatieronde

De Gouden Televizier-Ring is in 2015 toe aan haar vijftigste editie, een mooi moment om de tv-kijker nog meer macht over dé publieksprijs van de Nederlandse tv te geven. Stem nu op jouw favoriete programma!

Vandaag is de eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing gestart, waarmee de kijker bepaalt welke vijf programma’s automatisch meedoen aan de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring.

Gouden Televizier-Ring Verkiezing

De Televizier-redactie, de organisator van de Gouden Televizier-Ring, bepaalde tot voor kort welke 100 programma’s en series op de selectielijst van de nominatieronde terechtkwamen. Nu zal de tv-kijker zijn mening hierover kunnen geven door middel van een stem.

Invloed tv-kijker

Maar er verandert meer: het aantal programma’s op de selectielijst is teruggebracht van 100 naar 40.

De redactie van Televizier bepaalt nog maar de helft van de lijst, tv-kijkend Nederland mag de andere helft vullen. Dat gebeurt met behulp van de vier kwalificatierondes, die ieder 5 geselecteerden opleveren.

Kwalificatieronde

De eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing is dinsdag 25 november gestart om 10.00 uur en loopt tot woensdag 10 december 10.00 uur. Op Televizier.nl/Ring kan de Nederlandse tv-kijker stemmen op alle programma’s en series die van 1 augustus tot 1 november 2014 zijn uitgezonden op de landelijke, Nederlandse zenders.

De top-5 van deze ronde wordt direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Na vier kwalificatierondes heeft het publiek 20 programma’s en series gekwalificeerd. 

Nominatieronde

De overige 3 kwalificatierondes vinden plaats in februari 2015 (over programma’s in de uitzendperiode 1 november 2014 tot 1 februari 2015), mei 2015 (1 februari tot 1 mei 2015) en augustus 2015 (1 mei tot 1 augustus 2015).

Wil je meer weten over de nieuwe kwalificatierondes van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing? Lees het hier!

Of beter nog: stem nu!

Reageren