Gouden Televizier-Ring Gala 2012: alle winnaars

19 oktober 2012 23:09 | televizier-ring | Door Televizier

Dit zijn alle prijswinnaars van het Gouden Televizier-Ring Gala 2012. Met natuurlijk de de winnaar van de felbegeerde Televizier-Ring.

Gouden Televizier-Ring: The Voice Of Holland. De concurrentie was groter dan ooit. Wie Is de Mol? en Ali B op Volle Toeren maakten allemaal goede kans op De Gouden Televizier-Ring. Maar er kan er maar één de winnaar zijn: The Voice Of Holland dus. 
Martijn: "Gewonnen met 49%. Wat is dit te gek zeg! Dit is een van de coolste dingen die ik ooit heb gedaan. En om dit met Wendy te winnen... Fantastisch."
Wendy: "Dit is de kroon op ons werk." 

Gouden Stuiver: Het Klokhuis. Maar liefst 12 keer was het Het Klokhuis genomineerd. Dit jaar mocht het kinderprogramma De Gouden Stuiver eindelijk in ontvangst nemen. 
Presentatrice Dolores Leeuwin: "Te gek. Het is een prijs van het publiek en voor hen maak je het. Daar doe je het voor. Het is vet, super en te gek. Er is alleen een nadeel aan winnen: we mogen volgend jaar niet meer terugkomen." 

Zilveren Televizier-Ster Man: Ali B. De veelbesproken Ali B. viel dan toch in de prijzen. Hij won niet de prijs voor beste programma, maar hij ging wel naar huis met De Zilveren Televizier-Ster.
Ali B: "Ik was bij met een nominatie, tot ik het bericht kreeg dat Matthijs van Nieuwkerk ook genomineerd was. 'Mafkees, kun je niet een nominatie overslaan zodat ik m kan winnen? Als ik zelf had moeten stemmen had ik ook op Matthijs gestemd. Maar toch bedankt dat jullie voor mij gekozen hebben, nu weet ik dat jullie me goed vinden."

Zilveren Televizier-Ster Vrouw: Yvon Jaspers. Helaas was Yvon er zelf niet bij en stuurde ze boerin Agnes om haar Zilveren Televizier-Ster in ontvangst te nemen.
Boerin Agnes: 'Namens Yvon hartelijk dank, ze is extreem blij dat ze een 5sterren-presentatrice is.
Yvon: "Ik ben er trots op het is zo'n eer! Dank je wel." 

Televizier-Talent Award: Gerard Ekdom. Dat een radioman ook best carrière kan maken op tv, bewees Gerard Ekdom. Hij won de Televizier-Talent Award.
"Nou ja, wat is dit? Als dj zit ik meestal lekker in m'n hokje en nu ben ik er uit. Dat ik dit win, had ik nooit verwacht, ik sta met m'n bek vol tanden.'


Meer over