Televizier-Ster Jeugd

Boswachter Tim stond op het podium met veel te kleine smoking

16 september 2021 14:12 | televizier-ring | Door Jef Willemsen

© Suzanne Heikoop
Tim Hogenbosch, beter bekend als Boswachter Tim, won tijdens het 55e Gouden Televizier-Ring Gala de Televizier-Ster Jeugd voor het vrolijke KRO-NCRV kinderprogramma Beestenbrigade.

Hoe was het om te winnen na je allereerste nominatie?

“Onwerkelijk. Sowieso was ik nog nooit in Theater Carré geweest, laat staan bij een tv-gala. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en juist daardoor ook weinig last van zenuwen. Ik was er zelfs van overtuigd dat Dropje ging winnen, omdat RTL Boulevard vooraf uitgebreid met hoofdrolspeler Imanuelle Grives sprak. ‘Die weten vast meer’, dacht ik toen. Maar uiteindelijk kwam Beestenbrigade uit de envelop en stond ik daar op het podium in mijn te kleine smoking met alpinopet.”

Te kleine smoking?

“Ik bereid me altijd heel slecht voor. Sommige mensen zijn al weken met hun outfit bezig, maar ik haalde thuis een dag voor het gala mijn oude smoking uit de kast. Die had ik drie jaar niet aan gehad en inmiddels zat de boel wat strakker, haha.”

Hoe heb je de prijs gevierd?

“Vanwege corona was er geen afterparty, maar buiten stonden mensen van het productieteam op me te wachten met mijn lievelingsbier: Tripel Karmeliet. We hebben op straat een bescheiden feestje gevierd en uiteindelijk heb ik thuis nog tot half vijf in een soort roes op de bank gezeten.” 

Wie is op tv-gebied jouw voorbeeld?

“Zonder twijfel Ron Boszhard. Ik vind het echt knap hoe hij al die jaren en met zoveel energie programma’s maakt voor Zappelin. Ik probeer in Beestenbrigade met datzelfde enthousiasme kinderen te laten ontdekken hoe leuk het is om in de natuur te zijn en dat vies worden helemaal niet erg is.”

Waar staat de Ster?

“Bij KRO-NCRV. Zij hebben mij als nieuwkomer op sleeptouw genomen. Ik wist totaal niet hoe je met een camera moest werken of wat er van me verwacht werd. De regisseurs hebben me op mijn gemak gesteld en na het eerste seizoen had ik echt heimwee naar de ervaring. Alleen daarom al vond ik het niet gepast de prijs zelf te houden: het is echt niet mijn verdienste.”

Wat heeft het winnen van de Televizier-Ster je gebracht?

“Het afgelopen jaar was echt druk en chaotisch. Naast mijn tv-werk ben ik nog steeds fulltime boswachter en hebben mijn vrouw en ik thuis twee kleine kinderen. Dankzij het winnen van de Televizier-Ster Jeugd hebben we in ieder geval een tweede seizoen van Beestenbrigade mogen maken. Momenteel zijn er ook plannen voor een ander kinderprogramma. Als je dit twee jaar geleden tegen me had gezegd, zou ik je voor gek verklaard hebben.”

Welke tip heb je voor de genomineerden?

“Als ik puur voor mezelf spreek: de beste voorbereiding is een hele slechte, dat voorkomt ook een hoop zenuwen. Maar denk wel goed na over je dankwoord. Ik baalde naderhand enorm dat ik helemaal vergeten was Imke Boerma van Staatsbosbeheer te noemen. Door hem kwam KRO-NCRV destijds bij mij uit toen ze zochten naar een boswachter voor een kinderprogramma.”

Stem nu, klik hier!

Meer over