Gouden Televizier-Ring van Flikken Maastricht gestolen!

20 oktober 2014 10:12 | televizier-ring | Door Televizier

Onverlaat Lex Uiting heeft afgelopen weekend de enige echt Gouden Televizier-Ring van Flikken Maastricht gejat! Hij bekende zijn misdrijf vanochtend in het radioprogramma van Giel Beelen.

Lex, bekend van eerdere avonturen bij Giel, wilde al een prijs klauwen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala afgelopen donderdag, maar durfde niet. Toen hij vernam dat Flikken Maastricht dit weekend een aantal scènes in Amsterdam opnam, zag hij alsnog zijn kans schoon. Na de lunch lag de Ring onbeheerd op tafel en ging Lex ermee vandoor.

Productiemeisje Charlotte

In de uitzending van Giel op 3FM werd hoofdrolspeler Victor Reinier gebeld met het schokkende nieuws en in eerste instantie was Victor flink uit zijn hum door de stunt. Hij vertelde dat productiemeisje Charlotte bijna ontslagen was door de hele affaire: „Ze heeft waarschijnlijk de hele nacht niet geslapen.”

Serious Request

Als klap op de vuurpijl zei Lex nog dat Victor de Ring niet terug ging krijgen maar dat hij een concreet voorstel had. Leks wil de Gouden Televizier-Ring in de veiling van Serious Request gooien aanstaande december. Volgens Lex is het sieraad nogal wat pingels waard en dat geld kan het Rode Kruis natuurlijk goed gebruiken. Tegen dat voorstel stond Victor -opvallend genoeg- niet onwelwillend: „Dat vind ik een machtig mooi idee.”

Flikken Maastricht sleepte de prijs donderdagavond in de wacht. Het TROS-programma kreeg met 46 procent van de stemmen de voorkeur boven Penoza en Syndroom.

De Avrotros heeft inmiddels laten weten dat de Ring niet gedoneerd zal worden aan Serious Request. „Het is een prijs voor heel veel mensen die al acht jaar aan het programma werken. Dus we kunnen hem niet zomaar weggeven."

De omroep belooft wel met een alternatief te komen voor Serious Request: „We komen met een andere ludieke en spectaculaire actie voor de veiling. Iets wat misschien nog wel veel leuker is dan de ring, en zeker Flikken-waardig."

Meer over