Het 50e Gouden Televizier-Ring Gala wordt een spektakel!

15 oktober 2015 11:47 | televizier-ring | Door Televizier

© ANP

De 50e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala staat op het punt los te barsten in Carré. Televizier neemt alvast door wat er vanavond op het program staat.    

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing wordt elk jaar grootser en belangrijker voor programmamakers. Vooral het winnen van ‘de Ring’, de publieksprijs voor het beste tv-programma van het afgelopen tv-seizoen, is voor velen droom van velen. In de afgelopen weken kreeg Nederland steeds meer inzicht in de invulling van het Gouden Televizier-Ring Gala. Televizier zet daarom alle nieuwtjes nog even op een rijtje.

Jan Smit

Na een goed presentatiedebuut vorig jaar tijdens de 49e editie is Jan Smit terug als gastheer in Koninklijk Theater Carré. Hij vindt het een enorme eer ook de jubileumeditie voor zijn rekening te mogen nemen. In 2005 won hij zelf de Ring voor Gewoon Jan Smit, dus de Volendammer weet als geen ander hoe gespannen de genomineerden zijn. 

Art Rooijakkers

Jan doet het niet alleen: hij krijgt versterking van AVROTROS collega Art Rooijakkers die het land doorreist om de resultaten te presenteren van het onderzoek dat bureau GfK deed naar ons kijkgedrag. En Art heeft nog een Televizier-Ring-taak. Aansluitend aan de uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala praat Art Rooijakkers na met winnaars en genomineerden van de belangrijkste televisieprijzen tijdens De Nabeschouwing.

Cinemates bij Ring Gala

De populaire YouTube-sterren Cinemates laten hun licht schijnen op het fenomeen Gouden Televizier-Ring. Met grappige filmpjes laten ze een wat jongere doelgroep kennis maken met de rijke historie van de Ring en het gala. Maar er mag natuurlijk ook gelachen worden.

Guus Meeuwis

Het had nog een geheimpje moeten blijven, maar Johnny de Mol zelf verklapte al dat Guus Meeuwis vanavond in Carré gaat optreden. Wat hij gaat zingen en waarom? Dat blijft nog heel even de vraag. 

Ring News Update

Vorig jaar presenteerde Zilveren Ster genomineerde Humberto Tan tijdens het gala de mini-talkshow Ring Night Live. Dit jaar is het Rick Nieman die vlak voor de uitreiking van de ring een hartig woordje gaat wisselen met de genomineerden in zijn praatprogramma Ring News Update.

DJ Hardwell

Robbert van de Corput, beter bekend als DJ Hardwell, is bereid gevonden de Televizier Aanstormend Talent Award uit te reiken. Ook al is hij een van de bekendste dj's ter wereld, Hardwell kijkt er naar uit om het kleinood te presenteren: "Niet zo lang geleden was ik zelf nog een talent. Ik weet hoe belangrijk het is om een Best Talent Award te winnen als je je dromen waar wil maken. Daarom vind ik het een eer om tijdens het gala in Carré de Aanstormend Talent Award uit te reiken.".

Gouden Televizier-Ring 2015

Vorig jaar won Flikken Maastricht, dit jaar is het deelnemersveld totaal anders. SynDROOM doet voor de tweede keer mee en ook Expeditie Robinson is een oude bekende. Volledig nieuw zijn de jonge honden van Streetlab die vriend, vijand en zichzelf verrasten toen ze bij de laatste drie bleken te zitten. Alle genomineerden hebben één ding gemeen: ze willen de prestigieuze prijs mee naar huis nemen.

Stemmen Gouden Televizier-Ring

Vanavond kan alleen nog gestemd worden op een van de drie genomineerde programma's voor de Gouden Televizier-Ring. Alleen tijdens de live uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala kun je zowel telefonisch als online, een stem uitbrengen op één van de genomineerde tv-programma’s. Er kan pas gestemd worden als Jan Smit officieel de stemming opent. 

Zo kun je stemmen

Via telefoon:
Voor Ring-genomineerde ‘Expeditie Robinson’ Bel 0909-8851 - SMS ‘Ring 1’ naar 9090
Voor Ring-genomineerde ‘Streetlab’ Bel 0909-8852 - SMS ‘Ring 2’ naar 9090
Voor Ring-genomineerde ‘SynDROOM’ Bel 0909-8853 - SMS ‘Ring 3’ naar 9090

Via online:
Ga tijdens de uitzending naar avrotros.nl/live en breng uw stem uit!

Hoe vaak kun je stemmen?

Er telt maar één stem per uniek telefoonnummer/IP-adres mee in het eindresultaat. Het is mogelijk om vaker te stemmen, maar deze nieuwe stem overschrijft automatisch de eerder uitgebrachte stem.

Alle genomineerden op een rijtje

Wie maakt ook alweer kans op wat? Hieronder alle genomineerden nog even op een rijtje.

Gouden Televizier-Ring 2015

Expeditie Robinson (RTL 5)
Streetlab (KRO-NCRV)
SynDROOM (RTL 4)

Zilveren Televizier-Ster Man 2015

Jeroen van Koningsbrugge (RTL 4)
Humberto Tan (RTL 4)
Johnny de Mol (RTL 4/RTL 7)

Zilveren Televizier-Ster Vrouw 2015

Chantal Janzen (RTL 4)
Floortje Dessing (BNN)
Geraldine Kemper (BNN)

Televizier Aanstormend Talent Award 2015

Luuk Ikink (RTL 4)
Jan Versteegh (BNN)
Arjen Lubach (VPRO)

Gouden Stuiver 2015

Brugklas (AVROTROS)
Freeks Wilde Wereld (VPRO)
Puberruil (KRO-NCRV)

Wie gaan er volgens jullie met de prijzen naar huis? Laat het hieronder weten!

Meer over