Het 52ste Gouden Televizier-Ring Gala wordt een spektakel

9 oktober 2017 10:31 | televizier-ring | Door Televizier

Donderdag is het 52ste Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live. We nemen alvast met je door wat voor spannends er allemaal op het programma staat.

De Ring, de Zilveren Sterren, Talent Award en Gouden Stuiver worden donderdag 12 oktober uitgereikt en je kunt alles live op televisie volgen. De live-uitzending begint om 21.00 uur op NPO 1. Dit is tot nu toe bekend over het Ring-Gala van dit jaar.

Jan Smit

Vaste presentator Jan Smit is er niet bij. Dat komt omdat zijn programma Beste zangers samen met Expeditie Robinson en Zondag met Lubach is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Om elke schijn van partijdigheid te voorkomen heeft Jan zich teruggetrokken. Dat betekent dat Art Rooijakkers in zijn eentje op het podium van AFAS Live staat.

AFAS Live

Vorig jaar was de Heineken Music Hall voor de eerste maal de locatie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat is dit jaar eigenlijk weer zo, behalve dat de concertzaal een nieuwe sponsor heeft en dus vanaf nu AFAS Live heet. Er zijn trouwens nog een paar kaartjes beschikbaar

Optredens

Er zijn weer de nodige spectaculaire optredens gepland, waaronder een spannende openingsact. Wat we al mogen zeggen: OG3NE zal in ieder geval het podium bestijgen. Shelly, Lisa en Amy kondigden via Twitter aan dat ze hun nieuwe single gaan zingen en dat ze een spannende verrassing in petto hebben voor het publiek.

Uitreikers

Martin Koolhoven reikt de Talent Award uit aan Anna Nooshin, Marieke Elsinga of Özcan Akyol. De regisseur weet hoe het is om te winnen, hij ging onlangs met zes Gouden Kalveren naar huis op het Nederlands Filmfestival voor zijn film Brimstone.

Rode lopershow

Voor Televizier.nl staat Shelly Sterk op de Rode Loper. De livestream begint om 19.15 uur, duurt tot ongeveer 20.15 uur en is te volgens via Televizer.nl en de Facebookpagina van Televizier.

Ook Avrotros verzorgt een rode lopershow. De omroep zet Frits Sissing en Klaas van der Eerden in. De uitzending is om 20.45 uur op NPO1 voorafgaande aan het Gouden Televizier-Ring Gala en duurt 10 minuten.

Hoe kun je stemmen? 

Via de telefoon: 
Voor Ring-genomineerde Beste Zangers
Bel 0909-8851 of SMS ‘Ring 1’ naar 9090 

Voor Ring-genomineerde Expeditie Robinson
Bel 0909-8852 of SMS ‘Ring 2’ naar 9090 

Voor Ring-genomineerde  Zondag met Lubach
Bel 0909-8853 of SMS ‘Ring 3’ naar 9090 

Op de Gouden Stuiver, Talent Award en de Zilveren Sterren kan niet meer gestemd worden.

Via online: 
Ga naar avrotros.nl/live en breng jouw stem uit

Liveblog

We houden ook dit jaar weer een liveblog bij van de uitzending waarin de leukste momenten, de mooiste foto's en alle info over de winnaars van het 52e Gouden Televizier-Ring Gala voorbij komen. 

Meer over