Gouden Televizier-Ring

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs wint de Televizier-Ring Impact 2023

12 oktober 2023 22:05 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten

Rob de Nijs veroverde de harten van alle kijkers met zijn emotionele afscheidsconcert. 1,2 miljoen kijkers zagen Rob voor de laatste keer doen wat hij decennialang het liefste deed; de mensen blij maken met muziek.

Rob moest afscheid nemen omdat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Na het door Omrope Max uitgezonden concert stroomde social media vol met berichten van kijkers die geroerd waren door het optreden waarin Rob werd bijgestaan door collega’s Paskal Jakobsen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij en Danny Vera.

Thuis was het ook nat 

Niet alleen op het podium werden tranen geplengd, thuis hielden de mensen het ook niet droog. Rob’s echtgenote Henriëtte nam de Televizier-Ring Impact in ontvangst uit handen van Miss Nederland 2023 Rikkie Kollé.

Kroon op carrière

Henriëtte was heel erg trots op de prijs. "Rob zei vandaag nog tegen mij, reken er maar niet op Jet. Maar wat een prachtprijs. Prachtig omdat het levenswerk van Rob zoveel mensen heeft geraakt. En daar gaat het om. Mensen in het hart raken. Deze prijs is een kroon op zijn carrière."

Meer over