Alles wat je moet weten

Het Gouden Televizier-Ring Gala 2019 wordt een spektakel

7 oktober 2019 12:07 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© Televizier
Woensdag wordt de 54ste Gouden Televizier-Ring uitgereikt op het leukste gala van het jaar. Wat staat er allemaal te gebeuren?

De Ring en de Sterren worden woensdag 9 oktober uitgereikt in Amsterdam en je kunt alles live op televisie volgen. De live-uitzending met de Rode lopershow begint om 20.30 uur op NPO 1, het Gala zelf start om 21.10 uur.
Daarnaast houden wij je op onze socials (Facebook, twitter en Instagram) op de hoogte van alle glitter en glamour. Niet in de gelegenheid om thuis voor de buis te kijken? Volg dan de liveblog op Televizier.nl!

Dit is tot nu toe bekend over het Ring-Gala van dit jaar:

De genomineerden

Beste zangers, Chateau Meiland en Expeditie Robinson maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. Woensdag kan het Nederlands publiek een van deze programma's naar de overwinning stemmen. Maar er zijn meer prijzen te verdelen. 

Televizier-Ster Presentator/Presentatrice/Acteur/Actrice

André van Duin, Arjen Lubach en Beau van Erven Dorens zijn in de running voor een Televizier-Ster Presentator. Chantal Janzen, Eva Jinek en Floortje Dessing strijden om de Televizier-Ster Presentatrice.

In de categorie Televizier-Ster Acteur/Actrice is het een vrouwengevecht geworden. Chantal Janzen, Elise Schaap, Ilse Warringa zijn de drie genomineerde actrices in die categorie.

Televizier-Ster Talent

Frank & Rogier, Holly Mae Brood en Nienke Plas zijn genomineerd voor de Televizier-Ster Talent. 

Televizier-Ster Online-videoserie

De Televizier-Ster Online-videoserie is in het leven geroepen om de vele populaire online-videoseries en hun creatieve makers in het zonnetje te zetten. Boos (#Boos/BNNVARA), Jachtseizoen (StukTV) en Shitty Diary (Nienke Plas) kregen de meeste stemmen. 

Televizier-Ster Digital Impact 

Deze Ster is in het leven geroepen om tv-makers te eren die net dat beetje meer bieden aan hun publiek. Boer zoekt vrouw, Expeditie Robinson en Heel Holland Bakt maken kans op de prijs.

Televizier-Ster Jeugd

In deze categorie zijn CupCakeCup, Kinderen voor kinderen en Zappsport genomineerd. 

De presentatie

Normaal gesproken is Jan Smit een vaste waarde voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Maar dit jaar is de Volendammer genomineerd met zijn programma Beste zangers. Dan zou het een beetje gek zijn om de show ook te presenteren. Daarom trommelde Avrotros Dionne Stax op. Zij vormt voor bij het Gala een presentatieduo met Rik van de Westelaken. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

We proudly present you: het gouden duo! 💍 Het Gouden Televizier-Ring Gala zie je woensdag 9 oktober om 21.10 uur op NPO 1! #TelevizierRing

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@omroep.avrotros) op

Rode loper 

Voordat het Gala losbarst willen we natuurlijk de jurken zien van alle BN'ers op de rode loper. Ook dat gedeelte is gecoverd. Vanaf 20.30 uur staat Britt Dekker samen met stijl-goeroe Maik de Boer op de loper om mooie pakken en jurken te spotten.  

 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Met wie staat @brittdekker92 dit jaar op de rode loper tijdens de Rode Lopershow? ➡️ swipe voor het antwoord! #TelevizierRing

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@omroep.avrotros) op

AFAS Live

Ook dit jaar vindt het feest weer plaats in Amsterdam. Alle BN'ers verzamelen zich woensdag in hun allermooiste robe en smoking in AFAS Live. 

Zo kun je stemmen! 

Niet onbelangrijk, als je woensdag op je favoriete programma wilt stemmen, doe je dat zo:

Telefoon:

Voor Ring-genomineerde ‘Beste Zangers’ Bel 0909-8851 of SMS ‘Ring 1’ naar 9090

Voor Ring-genomineerde ‘Chateau Meiland’ Bel 0909-8852 of SMS ‘Ring 2’ naar 9090

Voor Ring-genomineerde ‘Expeditie Robinson’ Bel 0909-8853 of SMS ‘Ring 3’ naar 9090

Online:

Ga naar avrotros.nl/live en breng je stem uit. 

Meer over