Hoe gaat het nu met Pip Pellens?

21 augustus 2017 13:57 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© ANP

Pip Pellens (23) heeft niet stil gezeten nadat ze in 2016 aan de haal ging met de Televizier Talent Award. Zo duikt ze binnenkort weer op bij Dance dance dance én speelt ze begin 2018 in de nieuwe SBS 6-serie Zomer in Zeeland.

Hoe was het om de ­Televizier Talent Award te winnen?

“Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat ik genomineerd was tot ik wilde gaan stemmen en ineens mijn eigen naam zag staan! Toen dacht ik: nu wil ik winnen ook! Op de dag van de uitreiking zou ik eigenlijk de hele dag repetities hebben voor The next boy/girl band, maar de productie was zo lief daar rekening mee te houden. We waren nét op tijd klaar zodat ik nog op tijd was. Ik was op van de zenuwen, gelukkig duurde het niet zo lang tot mijn categorie aan de beurt was.”

En toen hoorde je je naam.

“Dat was heel gek. Vooraf had ik gesproken met Ruud Feltkamp. Hij won de prijs in 2014 en gaf me één advies: ‘Onthoud het moment waarop je naam wordt genoemd, want je gaat het vergeten’. En inderdaad, nadat Albert Verlinde mijn naam zei, weet ik weinig meer. Eerst kun je het niet geloven, dan moet je naar voren en gaat er van alles door je heen terwijl je probeert niet te vallen om daarna in maximaal 30 seconden iets moois te zeggen... Door de hele situatie vergat ik ook nog eens mijn vriendje Pim te bedanken. Vreselijk stom natuurlijk, maar we zijn nog steeds bij elkaar.”

Wat betekent de prijs voor je?

“Heel veel, ook al staat de award thuis op m’n verwarming, haha. Albert zei het heel mooi: ‘Deze prijs is geen beloning maar een aanmoediging.’ Dat mensen op mij gestemd hebben, betekent dat ze het tof vinden wat ik doe en daar ga ik graag mee door.”

Zoals begin 2018 in de nieuwe serie Zomer in Zeeland. Wat kunnen we verwachten?

“Van wat ik er al van heb mogen zien, wordt het een vrolijke, mooi gemaakte serie met humor én drama. Ik speel Fenna, de dochter van Sjors Mulder, gespeeld door Daniël Boissevain. Sjors besluit met Fenna en haar broertje Jurgen te verhuizen naar ­Lekzand in Zeeuws-Vlaanderen om daar na de dood van hun moeder een nieuwe start te maken. Maar al in de eerste aflevering blijkt dat niet alles loopt zoals hij gepland heeft, tot onvrede van zijn kinderen die liever in Amsterdam waren blijven wonen.”

Wat is Fenna voor meisje?

“Iemand die niet echt op haar plek is in Zeeuws-Vlaanderen en dat niet onder stoelen of banken steekt. Maar langzaam begint ze zich toch een beetje thuis te voelen, zeker als ze een jongen leert kennen. Ze maakt een ontwikkeling door in de twaalf afleveringen die we aan het draaien zijn. Wat ik zo mooi vind aan deze serie is dat ons gezinnetje de kern vormt. We hebben allemaal onze eigen verhaallijnen met allerlei andere personages, Lekzand zit vol bijzondere types, maar uiteindelijk komen we met z’n drietjes weer samen.”

En verder?

“Dit seizoen ben ik voor het eerst backstage verslaggever bij Dance dance dance, wat enorm leuk is omdat ik natuurlijk weet hoe het is om daar als kandidaat te staan. Ook heb ik sinds kort mijn eigen online talkshow Wijn met Pip op www.GirlsInFilm.nl. Daarin drink ik een wijntje met vakgenotes die ik enorm bewonder en stoer vind, zoals Anneke Blok, Abbey Hoes en Loes Haverkort. We praten over het leven en hun persoonlijke ervaringen in de hoop dat ik de kunst een beetje van hen kan afkijken.”

Zit je eigenlijk weleens stil?

“Niet echt. Begin dit jaar had ik een rustige periode. Aan de ene kant vond ik dat lekker; er was ineens tijd voor vriendinnen en ik kon lekker burgerlijk koken voor Pim als-ie ‘s avonds thuiskwam. Maar aan de andere kant werd ik er ook onrustig van. Ik kreeg allerlei ideeën en plannen voor nieuwe projecten, waaronder Wijn met Pip. Laat mij maar lekker druk zijn, dan voel ik me het best.”

Dance dance dance v.a. zaterdag 2 september 20.00 • RTL 4

Meer over