Hoe zit dat met de Gouden Televizier-Ring? FAQ over de verkiezing

Wat is er allemaal nieuw en anders bij de Gouden Televizier-Ring dit jaar? Dit artikel geeft antwoorden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Vraag 1: Hoezo zijn deze 25 programma's voor de Gouden Televizier-Ring geselecteerd?

Gedurende het hele jaar hebben we op Televizier.nl kwalificatierondes gehouden waarin het Nederlandse publiek mocht stemmen op zijn of haar favoriete programma. Daar zijn uiteindelijk 20 geweldige namen uit gekomen. De redactie van Televizier heeft na heel lang nadenken aan nog eens 5 programma's een wildcard gegeven. Dat zijn programma's die net niet door de kwalificatie heenkwamen maar wel heel goed zijn en de Ring best verdienen.

Vraag 2: Ik zie de Gouden Stuiver niet meer tussen de prijzen staan. Waar is ie gebleven?

De prijs voor het beste jeugdprogramma bestaat nog steeds, maar hij is losgekoppeld van de Gouden Televizier-Ring. Op die manier kunnen kinderen meteen op hun favoriete programma stemmen zonder dat ze door de andere prijzen hoeven te werken, waarvan ze niet altijd de programmanamen of de gezichten kennen.

Vraag 3: Hoezo krijgen acteurs ineens ook prijzen?

Er worden tegenwoordig zulke goede series gemaakt in Nederland dat het best een beetje jammer was dat acteurs en actrices geen prijs konden winnen bij de Gouden Televizier-Ring. Dat is vanaf dit jaar rechtgetrokken en ook zij kunnen nu een Zilveren Ster winnen.

Vraag 4: Ik wil graag met een briefkaart stemmen of via de telefoon, hoe moet dat?

Je kunt alleen online stemmen op televizier.nl/ring. Maar geen zorgen, dat is hartstikke makkelijk.

Vraag 5: Het lijkt me best leuk om live op het gala te zijn. Kan dat?

Ieder jaar gaan er kaarten voor het publiek in de verkoop. Hou Televizier.nl in de gaten voor meer informatie.

Vraag 6: Ik weet genoeg. Wanneer kan ik zien wie er heeft gewonnen?

Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt op 12 oktober vanaf 21.00 uur uitgezonden op NPO 1. Daar worden alle prijswinnaars bekendgemaakt.

Reageren