Hoe zit dat met de Gouden Televizier-Ring? FAQ over de verkiezing

24 augustus 2016 13:55 | televizier-ring | Door Televizier

© ANP

Wat is er allemaal nieuw en anders bij de Gouden Televizier-Ring dit jaar? Dit artikel geeft antwoorden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Vraag 1: Hoe zijn de 25 programma's voor de Gouden Televizier-Ring geselecteerd?

Gedurende het hele jaar hebben we op Televizier.nl kwalificatierondes gehouden waarin het Nederlandse publiek mocht stemmen op zijn of haar favoriete programma. Daar zijn uiteindelijk 20 geweldige namen uit gekomen. De redactie van Televizier heeft na heel lang nadenken aan nog eens 5 programma's een wildcard gegeven. Dat zijn programma's die net niet door de kwalificatie heen kwamen maar wel heel goed zijn en de Ring best verdienen.

Vraag 2: Ik zie de Gouden Stuiver niet meer tussen de prijzen staan. Waar is-ie gebleven?

De prijs voor het beste jeugdprogramma bestaat nog steeds, maar hij de stemwebsite is losgekoppeld van de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast heet de prijs nu Televizier-Ster Jeugd. Op deze manier kunnen kinderen meteen op hun favoriete programma stemmen zonder dat ze door de andere prijzen hoeven te werken, waarvan ze niet altijd de programmanamen of de gezichten kennen.

Vraag 3: Ik wil graag met een briefkaart stemmen of via de telefoon, hoe moet dat?

Je kunt alleen online stemmen op televizier.nl/ring. Maar geen zorgen, dat is hartstikke makkelijk.

Vraag 4: Ik weet genoeg. Wanneer kan ik zien wie er heeft gewonnen?

Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt ook dit jaar weer gehouden in oktober en uitgezonden op NPO 1. Daar worden alle prijswinnaars bekendgemaakt.

Meer over