Interview met Art Rooijakkers over de Ring

12 oktober 2016 15:31 | televizier-ring | Door Televizier

© William Rutten

Vorig jaar presenteerde hij als sidekick het Nationale tv-onderzoek. Nu presenteert Art Rooijakkers samen met Jan Smit het Gouden Televizier-Ring Gala.

Je  hebt promotie gemaakt! Hoe voelt dat?

“Ik voel me vereerd. Het ­presenteren van het Gouden Televizier-Ring Gala is een ­prestigieuze klus en ik kijk ernaar uit om dat met Jan te doen. Dit jaar doen we het in de Heineken Music Hall, dat is toch een slag groter dan Carré.”

Waarom een andere locatie?

“De organisatie wilde, net als vroeger, ook kijkers in de zaal. De Gouden Televizier-Ring is toch een publieksprijs en dan is het leuk als er ook fans van de genomineerde programma’s bij zijn. In Carré was dat vanwege de beperkte ruimte niet mogelijk. Naast een andere locatie heeft het Gala zelf ook een andere invulling gekregen. Zo worden er voor het eerst prijzen uitgereikt aan de Beste Acteur en Beste Actrice.”

Maar het Gouden Televizier-Ring Gala is toch een televisiefeestje?

“Eerlijk gezegd vind ik het hoog tijd dat die acteursprijzen er kwamen. Nederlands televisiedrama heeft de laatste jaren zo’n ontwikkeling doorgemaakt, dat wordt binnen de acteerwereld nu echt serieus genomen. En die series worden ongelooflijk goed bekeken. Bovendien vind ik dat we fantastische acteurs en actrices hebben, die verdienen daar alle lof en erkenning voor.”

Wellicht win je zelf ook een prijs, want je bent genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster.

“Ja, wat een eer! Als mede-presentator kan ik er nu een stuk makkelijker voor zorgen dat ik ’m win, hè. Ik hoef alleen maar het briefje met mijn naam in de envelop te doen, haha.”

Welk programma zou jij de Gouden Televizier-Ring gunnen?

Tegenlicht. Dat klinkt misschien wat verantwoord en het zal ook niet snel kans maken, maar het is een programma waar ik graag naar kijk. Ik vind hun reportages ijzersterk. ­Verder heb ik erg genoten van de 3Lab-serie Rundfunk, dat vond ik erg goed en grappig.”

Als presentator van Wie is de Mol? weet jij hoe het voelt om genomineerd te zijn en de Ring te winnen. Heb je een tip voor de genomineerden in de zaal?

“Heel cliché misschien: probeer ervan te genieten. Natuurlijk wil je die Ring het liefst winnen, maar zo’n avond meemaken is sowieso een bijzondere ervaring. Als je dan ook nog eens tot de drie genomineerden hoort… dat maak je zelden mee. Dus geniet lekker van al die gekte, want voor hetzelfde geld zit je er daarna nooit meer.”

Gouden Televizier-Ring Gala  donderdag 20.30 ● NPO 1

Meer over