Jan Smit presentator Gouden Televizier-Ring Gala

27 augustus 2014 18:01 | televizier-ring | Door Televizier

Verrassing: Jan Smit is op 16 oktober de presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala. En dat zagen vast niet veel mensen aankomen.

Jan Smit begeeft zich daarmee in een illuster gezelschap. Onder anderen Willem Duys, Gert-Jan Dröge, Martine Bijl en Rolf Wouters gingen hem voor. Vorig jaar was Kim-Lian van der Mey nog de presenatrice van het gala. Zij hing tijdens haar openingsnummer ondersteboven aan een touw in de nok van Carré. Dat zien we de Volendammer nog niet doen, maar Jan heeft natuurlijk hele andere kwaliteiten.

Gewoon, Jan Smit

Jan is bijvoorbeeld ervaringsdeskundige. Hij won de Gouden Televizier-Ring in 2005 voor zijn realityserie Gewoon, Jan Smit. De volkszanger weet dan ook als geen ander hoe de winnaar zich op 16 oktober op het podium in Carré zal voelen. En natuurlijk zal hij op 18 oktober ook nog een moppie zingen.

Hij is hoe dan ook verguld met zijn rol als presentator: „De baas vroeg of het mij wat zou lijken om het meest prestigieuze gala van Nederland te presenteren. Ik zakte zowat door m'n hoeven! Nooit gedacht dat ik dit ooit zou mogen doen. Ik vind het ontzettend leuk.”

En natuurlijk kan je ook stemmen op de Televizier-Ring

Meer over