Jan Versteegh wint Televizier Aanstormend Talent Award 2015

Jan Versteegh (29) heeft de Televizier Aanstormend Talent Award 2015 gewonnen. De BNN-presentator nam de prijs verrast in ontvangst.

Jan Versteegh was samen genomineerd met Arjen Lubach en Luuk Ikink, die laatste was niet aanwezig vanwege de geboorte van zijn zoontje Lieuwe.

Belofte bij Lubach

Enkele dagen voor het Gouden Televizier-Ring Gala kwamen de drie genomineerden bijeen in Zondag Met Lubach om de categorie te bespreken. Het drietal sprak af dat ze allemaal hun dankwoord zouden beginnen met de zin "Ik had dit compleet zien aankomen". Toen Jan zijn naam hoorde, was hij dat van de schrik totaal vergeten. 

Onvoorbereid

Vooraf had Jan in alle oprechtheid gesteld dat hij amper 10 procent kans maakte op de prijs en dus ook geen speech had geschreven.Toen hij de prijs eenmaal had ontvangen uit handen van dj Hardwell, begon Jan aan zijn dankwoord. Eerder die dag had Versteegh nog beweerd niets te hebben voorbereid omdat hij zich kansloos achtte. Toch lukte het hem een meer dan prima speech af te steken. Hij memoreerde aan het feit dat hij 3 jaar geleden nog werkte als gymleraar en doodongelukkig was en nu zijn droom leefde. Hij bedankte zijn ouders die altijd in hem geloofd hebben, zijn collega's én BNN die hem dagelijks het gevoel geven dat 'ie op vakantie is, ook als hij niet op reis is.

Aanstormend

Jan begon op televisie als verslaggever van Powned. Hij viel echt op in 2013 als deelnemer van Expeditie Robinson en kreeg het behoorlijk druk toen hij de overstap maakte naar BNN. Daar presenteerde hij het afgelopen seizoen de meest uiteenlopende programma's. Hij trad toe tot het presentatieteam van Spuiten & Slikken en ging op reis voor zowel 3 Op Reis als de low budget variant 3 Op Reis Backpack. Ook was hij te zien bij Ranking the Stars en hij liet zich ook nog eens lachend door Paul de Leeuw onderspuiten met mayonaise in Pauls Puber Kookshow.

Talent Award

Versteegh treedt toe tot een prestigieuze eregalerij van winnaars als Ruud Feltkamp (2014), Kees Tol (2013), Gerard Ekdom (2012) en Guus Meeuwis (2011).

Meer over:

Reageren