Janny van der Heijden kijkt terug op de Gouden Stuiver 2016

19 september 2017 11:22 | televizier-ring | Door Televizier

© William Rutten

Pauls puber kookshow won vorig jaar de Gouden Stuiver. Janny van der Heijden, culinaire sidekick van de show, nam het kostbaar kleinood voor beste jeugdprogramma in ontvangst.

Hoe kijkt u terug op het Gala?

“Het was een enige avond. Ik was al eens eerder op het Gouden Televizier-Ring Gala geweest, maar nog nooit als één van de genomineerden. Paul moest die avond spelen in het land en had mij gevraagd de honneurs waar te nemen, mochten we winnen. Eerlijk gezegd was het een absolute, maar prachtige verrassing... Al hadden we er wel op gehoopt.”

Wat is er na afloop gebeurd?

“We hebben na de show nog even wat gedronken, maar toen ontstond spontaan het idee om naar Paul te gaan. Hij was ook net thuis van de voorstelling en toen hebben we een feestelijke nazit gehad bij hem aan de keukentafel.”

Wat is het geheim van Pauls puber kookshow?

“Volgens mij voorziet het in een behoefte, het programma is uniek in z’n soort: een show voor en door pubers waarin zaken centraal staan die hen bezig houden. Wat dat betreft was het een fantastisch idee van Paul, die zelf kinderen in die leeftijdsgroep heeft en merkte dat er simpelweg niets voor hen werd gemaakt. Dus is hij het zelf gaan doen. Dat het zo aanslaat en zelfs wordt beloond met de Gouden Stuiver is natuurlijk fantastisch. Feitelijk is het een familieshow: je kunt als tiener kijken, maar ook als je jonger of ouder bent. Dat komt omdat het zo’n breed programma is: met ruimte voor serieuze onderwerpen en emotionele gesprekken, maar er wordt ook gelachen. Dat is de kracht van Paul: hij weet telkens de juiste toon te raken om jongeren een podium te geven zodat ze hun verhaal kunnen doen, zelfs als dat over moeilijke of persoonlijke zaken gaat.”

Waarom wordt er gekookt?

“Eén van de vooroordelen rond pubers is dat ze zich tegen alles afzetten en niks van ouderen willen aannemen. Als ik iets heb gemerkt bij Pauls puber kookshow is het dat tieners juist dingen willen uitproberen en leren. Ze zijn ook oprecht blij als ze iets blijken te kunnen en daar is de keuken natuurlijk ideaal voor.”

Komt de show nog terug?

“Dat weet ik niet! Paul is zo creatief en druk met allerlei projecten dat het afhangt van zijn agenda én of de NPO zendtijd heeft. Voor zover ik heb begrepen blijft het voorlopig op de plank liggen, maar volgens mij is er wel degelijk behoefte aan een programma als Pauls puber kookshow.”

Janny is wekelijks te zien in Heel Holland bakt zondag 20.20 uur • NPO 1

Meer over