Johnny de Mol bedankt SynDROOM-stemmers

1 juli 2014 14:59 | televizier-ring | Door Televizier

SynDROOM, de show waarin Johnny de Mol de wensen van mensen met het syndroom van Down werkelijkheid laat worden, zit bij de laatste drie programma’s die zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2014. De winnaar wordt 16 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Carré bekendgemaakt.

Mad Men, de serie over New Yorkse reclamemannen uit de jaren zestig, wordt al jaren bewierookt als topserie. Vier keer op rij won hij de Emmy award voor beste serie. Daarmee staat Mad Men gelijk met Hill Street Blues, LA Law en The West Wing. Alleen vorig jaar werd de serie over Don Draper en zijn collega’s verslagen door Homeland (seizoen 2 begint maandag). Maar dat wil niet zeggen dat dit vijfde seizoen slechter is.  

Don is getrouwd

Integendeel. Er staat weer van alles te gebeuren. In de vorige reeks ging het helemaal mis met hoofdpersoon Don Draper. De zelfverzekerde, wilskrach­tige Don veranderde langzaam in een wrak. Hij dronk te veel, ­verloor zijn creativiteit en ­verwaarloosde zijn baan. Uiteindelijk redde de liefde hem. ­Don werd helemaal hotelde­botel verliefd op zijn Frans-Canadese secretaresse Megan, hij trouwde tot ieders verrassing halsoverkop met haar en woont nu samen in een hip New Yorks appartement. In aflevering 1 regelt Megan een verrassingsfeestje voor Dons verjaardag. Ze nodigt al zijn collega’s uit en voert een gewaagde act op. Maar Don is op z’n zachtst gezegd niet gecharmeerd van de suprise.

Te lang doorgaan

Inmiddels is duidelijk dat we na dit seizoen nog twee jaar Mad Men tegoed hebben: de serie stopt na het zevende seizoen. En Jon Hamm (Don Draper) weet al hoe het einde eruit ziet: "Maar daarover kan ik natuurlijk niks zeggen. Maar ik denk wel dat de timing precies goed is. De grootste fout die je met een serie kunt maken, is te lang doorgaan. Dat gebeurt ons niet.” Wat Hamm wel verklapt is dat in seizoen 5 eindelijk de relatie tussen Don en de roodharige Joan uitgediept wordt. "Maar of de twee ook een relatie krijgen? Dat zeg ik niet.”

Meer over