Johnny de Mol wint Zilveren Televizier Ster Man 2015

15 oktober 2015 23:18 | televizier-ring | Door Televizier

© ANP

Johnny de Mol is de winnaar van de Zilveren Televizier Ster Man 2015. Het is de tweede keer dat het publiek hem de prijs toekent.

Johnny laat met de winst medegenomineerden Jeroen van Koningsbrugge (winnaar in 2010 & 2011) en Humberto Tan (winnaar in 2014) achter zich.

Maxim Hartman

De prijs werd uitgereikt door Maxim Hartman die direct de lachers op z'n hand kreeg met zijn kenmerkende stijl. Zo opende hij door het woord te richten aan Omroep MAX-baas Jan Slagter die schitterde door afwezigheid. Ook gaf hij snoeihard commentaar op alle genomineerden, alleen voor Linda de Mol had hij lieve woorden.

Dankbaar en blij

Johnny was merkbaar verrast toen Maxim zijn naam voorlas. Opvallend, want hij presenteerde hij het afgelopen seizoen bijzonder goed scorende programma's als De Wensboom, Meeuwis & De Mol Maken Vrienden, Superkids en het voor een Gouden Televizier-Ring genomineerde SynDROOM. In zijn dankwoord stond De Mol stil bij zijn familie, zijn manager Karlijn en alle medewerkers van zijn programma's.

"Op de goede weg"

Nadat hij in 2013 zijn eerste Zilveren Ster won, vertelde Johnny aan Televizier het volgende: " De Zilveren Ster is een publieksprijs, dat je ‘m wint betekent blijkbaar dat mensen waarderen wat je doet op televisie. Toch zie ik het vooral als een stimulans. Da’s ongetwijfeld een familietrekje: Molletjes rusten niet snel op hun lauweren en willen altijd dat extra stapje zetten of er een schepje bovenop doen. Voor mij betekent de Zilveren Televizier-Ster winnen vooral dat je op de goede weg bent.

En nu maar hopen dat Johnny wat zuiniger is op deze Ster dan de vorige. Na het Gala in 2013 werd hij thuis wakker zonder de prijs, gelukkig had zijn eindredactrice Andrea de award bij zich gehouden.

Meer over