Kijkcijfers: GTST stoot Kunst & Kitsch van de troon

NPO-kijkcijferkanon Tussen Kunst & Kitsch is niet langer heer en meester op woensdagavond. GTST ging Frits Sissing voorbij.

Toegegeven, het scheelt een haartje: 1.67 miljoen voor de soap en 1.63 miljoen voor Tussen Kunst & Kitsch. Maar opmerkelijk is het wel. Doorgaans haalt het kunstprogramma met gemak bijna 2 miljoen kijkers.

Kunst & Kitsch

En dat terwijl er toch genoeg mooie kunstschatten voorbij kwamen. Een van de kopstukken deze aflevering was een bijzonder fraai en compleet exemplaar van de handgeschilderde vogelencyclopedie van Nozemann en Sepp.

Nederland in de auto

Net toen de taxateurs op NPO1 klaar waren, begon op RTL 4 de nieuwe serie Nederland in de Auto, goed voor een keurige 915.000 kijkers. De reeks zou over normale mensen moeten gaan die van- en naar hele normale dingen rijden. Maar zo normaal was het allemaal niet. In de eerste 15 minuten maakten we kennis met een snikkend stel dat hun poes moest laten inslapen, de hoogbejaarde Henk en Riek en Corry en haar 13 chihuahuas op weg naar de tweemaandelijke chihuahua bingo... het kon niet op.

Wel bleken alle tragische verhalen 1 ding gemeen te hebben: ze droegen geen gordel.

Rondkomen in de Schilderswijk

Op RTL 5 ging het tweede seizoen van realitysoap Rondkomen in de Schilderswijk van start. 411.000 kijkers wisten de serie nog te vinden na de verhuizing van RTL 4 naar 5. Het bleek een weerzien met oude bekenden en nieuwe gezichten, zoals het Hagenese homostel Pieter en Ramon.

Er was kortom zoveel leuks op tv dat sommige mensen niet uitgezapt raakten...

Reageren