Kim-Lian: "Ik wil de kijker een mooi Televizier-Ring Gala geven"

Vorig jaar mocht Kim-Lian het Gouden Televizier-Ring Gala openen met een spetterend zang- en dansnummer. Dit jaar is Kim-Lian gepromoveerd tot presentatrice van het Gala.

Toen Kim-Lian twee jaar geleden een contract tekende bij de AVRO vroeg de directeur wat haar ambities waren bij de omroep. "Het Gouden Televizier-Ring Gala presenteren”, antwoordde Kim-Lian. Vanavond staat de brunette voor een vol Carré en kijken er miljoenen mensen; haar wens komt uit.

Maar hoe leuk ook, een beetje zenuwslopend is zo’n avond natuurlijk wel. Kim verwacht klamme handjes. "Echt wel. Moet je nagaan: het is zo’n prestigieus gala, alle tv-makers en presentatoren zitten in de zaal en willen allemaal een award winnen. Dan is het ook nog een publieksprijs; ik wil de kijkers een mooie show geven.”

De geruchten gaan dat je tips hebt gekregen van een van je voorgangers, Chantal Janzen.

"Ik heb met d’r geluncht, maar niet speciaal om tips te vragen. Maar natuurlijk is de Ring wel ter sprake gekomen en wat ze me meegaf, is dat het niet om mij gaat. Het draait om de genomineerden, die moet je het naar de zin maken. Dat vond ik een mooie gedachte.”

Kun je al iets verklappen over de show zelf?

"Ik ben de afgelopen weken door het land gereden in een gouden Mercedes voor het Grote Televisieonderzoek. Ik ben daarvoor ook bij Guus Meeuwis en Maarten van Rossem langs geweest. Die laatste was niet zo onder de indruk van alle ‘poeha’ rond de Ring. Anderen wel; overal waar ik kwam, ­werden foto’s gemaakt van de auto.”

Ga je zelf nog zingen tijdens het Gala?

"Ik open de show met een groots en spectaculair nummer met zang en dans. De AVRO dacht natuurlijk: we hebben een musicalster, daar maken we gebruik van ook.”

Wat vind je van de genomineerden dit jaar?

"Ik vind het opvallend en leuk dat er twee dramaseries bij ­zitten. En Wie is de Mol? is het programma waarvan iedereen vindt dat het de Ring allang had verdiend. Zelf had ik ook wel willen meedoen aan de Mol, maar ik was aldoor zwanger of ik speelde in een musical.”

Waar kijk je het meest naar uit? 

"Ik wil daar staan en ervan genieten. Het is namelijk wel het mooiste gala van Nederland."

Reageren