Linda de Mol wint Televizier Oeuvre-Ring

16 oktober 2015 10:50 | televizier-ring | Door Televizier

© Screenshot Gouden Televizier-Ring Gala

Linda de Mol is tijdens het 50e Gouden Televizier-Ring Gala beloond met de Televizier Oeuvre-Ring voor meer dan 30 jaar televisiewerk.

Dit jaar was Linda de Mol voor de verandering niet genomineerd en zat ze zonder spanning "gewoon" in het publiek. Maar presentator Jan Smit had andere plannen.

De Mol in het zonnetje

Halverwege de show liep hij naar Linda toe, zogenaamd voor een kort interview over haar neef. Maar al snel bleek er meer aan de hand: ze werd het podium op gevraagd waar Chantal Janzen mooie woorden over haar sprak: "Er is geen vergelijking, er is niemand die dit zo doet als jij. Er zal nooit een nieuwe versie zijn, nooit een tweede Linda. Er komt nooit iemand in de buurt van jou, want je bent zo uniek in wat je doet en daar willen we je heel graag voor bedanken." Daarop haalde Chantal de speciale Oeuvre-Ring tevoorschijn.

Oeuvre-Ring

Na een staande ovatie van de zaal was het de beurt aan Linda om het woord te nemen. "Ik voelde wel dat er wat aan zat te komen, want mijn manager was wel acht keer gebeld. Maar dit, een award die alleen Willem Duys en Mies Bouwman hebben. Ik ben hier ontzettend blij mee. Ik weet wat mijn oeuvre is, niet alles is geweldig geweest (...) Ik ga niet stoppen, ik vind mijn vak nog veel te leuk en ik denk dat wij hier met z'n allen aan het begin staan van een nieuwe manier van televisie kijken. Ik zie dat als een hele spannende uitdaging."

Martine Bijl

Collegiaal en invoelend als altijd, stond Linda ook stil bij Martine Bijl en haar man Berend Boudewijn, beiden Ring-winnaars. Ze vroeg een warm applaus voor de Heel Holland Bakt-presentatrice die momenteel herstellende is van een hersenbloeding. 

Meer over