Wij houden alles bij

Liveblog Gouden Televizier-Ring 2018

8 oktober 2018 22:43 | televizier-ring | Door Monique Keeris

© Televizier

Vanavond wordt de Gouden Televizier-Ring uitgereikt. Wij houden tijdens de uitzending een liveblog bij waarop we je van minuut tot minuut op de hoogte houden van alle gebeurtenissen op het gala. Mis niets!

Van de openingsact tot en met de langverwachte uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Wij zitten er bovenop zodat jij niets hoeft te missen. Hoe brengt presentator Rik van de Westelaken het ervan af op zijn eerste gala? En wordt het de avond van Beau van Erven Dorens of trekt Expeditie Robinson eindelijk aan het langste eind. Je leest het hier vanaf ongeveer 21.00 uur.

Eerst nog even hoe je vanavond kunt stemmen

Telefoon:
Voor Ring-genomineerde Beau Five Days Inside
Bel 0909-8851 of SMS ‘Ring 1’ naar 9090

Voor Ring-genomineerde De Luizenmoeder                
Bel 0909-8852 of SMS ‘Ring 2’ naar 9090

Voor Ring-genomineerde Expeditie Robinson                 
Bel 0909-8853 of SMS ‘Ring 3’ naar 9090

Op de Gouden Stuiver, Talent Award, Digital Impact Award en de Zilveren Sterren kan niet meer gestemd worden.

Online:
Ga naar avrotros.nl/live en breng daar je stem helemaal gratis uit!

Frits Sissing en Britt Dekker zijn nu nog even bezig met de rodelopershow, maar daarna gaan we beginnen!

De genomineerden zijn inmiddels allemaal gearriveerd en doen interviews op de rode loper. Beau noemt zichzelf de underdog en vreest voor De luizenmoeder. Jennifer Hoffman merkt echter op dat de gedoodverfde favoriet uiteindelijk maar zelden de Ring gewonnen heeft. En Expeditie Robinson wil gewoon echt winnen na vier keer. Gaat dit lukken? 

 

Ook de overige gasten druppelen binnen in de Amsterdamse AFAS Live. Over een klein uur gaat het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 dan toch echt beginnen. 

Digital Impact Award

Zojuist is op de rode loper de allereerste Digital Impact Award uitgereikt. Een prijs om tv-makers te eren die net dat beetje meer bieden aan hun publiek, bijvoorbeeld met een prachtige site of app.

De makers van Wie is de Mol?, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach hebben dat goed begrepen. Maar wie van deze drie genomineerden ging er met de prijs vandoor?

De winnaar van de Digital Impact Award: Wie is de Mol?

Het programma heeft al jaren een spannende en populaire app waarin je mee kunt spelen met jouw 'Mol'. Elk jaar is er een grote online community actief om te raden wie de saboteur van het gezelschap is.

Jan Versteegh nam de prijs in ontvangst. Hij droeg de prijs op aan de ontwikkelaars. Jan merkt dat het spel echt leeft in zijn omgeving: "Iedereen speelde het, vriendschappen zijn er op kapot gegaan." Volgend jaar speelt Jan dan ook weer mee met de app.

De jurken en smokings zijn bewonderd en in de zaal zoekt iedereen zijn plaats. Nog heel eventjes geduld en dan gaat de show toch echt beginnen!

Oud-Ringwinnaars André van Duin, Henny Huisman, Robert ten Brink, Linda de Mol en Floortje Dessing vertellen allemaal wat het winnen van de prijs voor hen heeft betekend. 


21.14 uur -> Opening

We zijn begonnen. En hoe! Dansers, vuurwerk én de genomineerden komen de zaal binnen. Als eerste Beau van Erven Dorens, die is genomineerd met Beau five days inside. Vervolgens De luizenmoeder-acteurs Diederik Ebbinge, Ilse Warringa, Jennifer Hoffman en tot slot Nicolette Kluijver en Dennis Weening, de presentatoren van Expeditie Robinson

21.16 uur -> Jan Smit en Rik van de Westelaken komen het podium op

Jan Smit presenteert het gala voor de vierde keer, Rik van de Westelaken beleeft zijn primeur. 

De presentatoren praten kort met de genomineerden. Beau van Erven Dorens vindt het allemaal maar spannend. 

We zien filmpjes van de drie programma's die kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2018: Beau five days inside, De luizenmoeder en Expeditie Robinson. Aan het einde van de show weten we wie de Ring mee naar huis mag nemen. Maar eerst is het tijd voor een andere prijs.

21.19 uur -> Uitreiking Televizier Talent Award

Patty Brard zal deze prijs voor jong televisietalent gaan uitreiken. Patty vertelt dat ze het een eer vindt om juist deze award uit te reiken. Wat hebben we er het afgelopen jaar veel talent bij gekregen op televisie, zo benadrukt ze. Voordat ze over gaat naar de drie genomineerden geeft ze alle aanstormende talenten een woord van wijsheid mee.
Ze doet dit op geheel eigen wijze. Zelfspot is haar niet vreemd als ze nog even de smak die ze maakte tijdens Sterren springen, haar mislukte huwelijk met Ron Brandsteder en de spelprogramma’s waarin ze optrad aanhaalt. Kortom, je moet er veel voor over hebben als je echt een ster wilt zijn.

Patty krijgt een staande ovatie voor haar enthousiaste optreden. 

De genomineerden voor de Televizier Talent Award zijn Ellie Lust, Kaj Gorgels en Nienke Plas. 

De winnaar is: Kaj Gorgels

Het jonge talent is super blij. Hij wil zijn dankwoord kort houden. Natuurlijk vindt hij het een eer om te winnen. Hij bedankt onder meer anderen zijn moeder. "De mensen op de rode loper dachten dat het mijn vriendin was."

Achter de schermen had Kaj ook nog wat te zeggen.

21.32 uur -> Jan praat met genomineerden

Beau vertelt dat hij in Noorwegen was toen hij hoorde dat hij genomineerd was. Jennifer onthult dat ze eigenlijk haar rol in De luizenmoeder niet wilde en de presentatoren van Expeditie Robinson hopen dat ze nu een keer wél winnen.

21.33 uur -> Uitreiking Zilveren Televizier-Ster Acteur/Actrice

Met ingang van dit jaar zijn de categorieën Zilveren Televizier-Ster Acteur en Zilveren Televizier-Ster Actrice samengevoegd. De dames en heren acteurs mogen onderling dus nog maar één prijs verdelen.

Dat heeft gevolgen voor de mannen, want het publiek heeft drie vrouwen genomineerd: Ilse Warringa (De luizenmoeder), Jennifer Hoffman (De luizenmoeder, Zomer in Zeeland) en Lies Visschedijk (Soof).

Documentairemaker en regisseur Michiel van Erp reikt de prijs uit. Hij voelt zich een bevoorrecht man dat hij met de acteurs mag werken. De personages die de actrices vertolken in de series zijn doorsnee vrouwen. Zou dat het succes zijn?

De winnaar is: Ilse Warringa

De actrice uit De luizenmoeder vindt de award prachtig. In haar tasje zit niet alleen een lippenstift, maar ook een speech. Improviseren durft ze niet aan. Natuurlijk bedankt ze de mensen thuis en gunde ze het Jennifer en Lies ook. Ze draagt de prijs op aan haar broers en zusje.

De show gaat in rap tempo verder, want de genomineerden voor de Ring vertellen wat over hun programma.

Dan is het alweer tijd voor de uitreiking voor de derde Award tijdens deze liveshow.  

21.50 uur -> De uitreiking van de Gouden Stuiver

Wie wint dit jaar deze prijs voor het beste jeugdprogramma?

Genomineerd zijn: Bommetje, De Eindmusical en De Viral Fabriek.

Maar voordat de winnaar bekend wordt gemaakt heeft Jan nog iets anders in petto.
De dansende zusjes Norah, Yarah en Rosa kregen iets voor elkaar wat niet veel mensen is gelukt en wat velen in zaal dolgraag zouden willen: ze waren te gast in de Amerikaanse talkshow van Ellen DeGeneres.

Op het podium van de AFAS Live laten ze zien dat dit niet voor niets was. De meiden showen hun moves en rapper Ronnie Flex vergezelt hen op het podium met een speciale versie van zijn hit 'Energie'.

Na het spetterende optreden aan Ronnie de eer de winnaar van de Gouden Stuiver bekend te maken.

En de winnaar is: De Eindmusical

Maurice Wijnen en de cast van de scripted realityserie komen het podium op. De kids zijn hartstikke blij. En terecht! Actrice Mila nam de prijs in ontvangst. De overdonderde tiener bedankte uiteraard alle kijkers. Maar ook coach en musicalkenner Maurice Wijnen.

21.58 uur -> Rik praat met een aantal genomineerden

22.00 uur -> Uitreiking Zilveren Televizier-Ster presentatrice

De genomineerden zijn Chantal Janzen, Eva Jinek en Geraldine Kemper.

Van het trio genomineerden is Geraldine de enige die de prijs nog nooit heeft gewonnen. Wél was ze de afgelopen jaren steevast in de race. Eva Jinek won vorig jaar, Chantal Janzen ging er in 2014, 2015 én 2016 met de prijs vandoor. Omdat de prijs niet vaker dan drie jaar op rij naar dezelfde persoon mag gaan behoorde zij vorig jaar niet tot de genomineerden, maar nu is de goedlachse blondine er dus weer bij.

Alhoewel ze niet lijfelijk aanwezig is. Carlo Boszhard en Fië Kolkka, bekend uit haar show, nemen de honneurs waar. Ook de kersverse moeder Eva Jinek zit dit jaar niet in de zaal. Haar goede vriendin Merel Westrik neemt haar plek in.

Dan is het echt tijd voor de uitreiking. Niemand minder dan wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven reikt de prijs uit. Hij is klaar om te vechten, maar gek genoeg biedt niemand zich aan. Dan maar een complimentje voor de prachtige dames in de zaal. Hij vindt alle genomineerden vechters, ware kampioenen. Maar wie is de winnaar? 

De winnaar is: Chantal Janzen

Carlo Boszhard neemt de prijs namens Chantal in ontvangst, samen met ‘Mini-Chantal’ uit talkshow @chantal. De kleine blondine was ietwat bang voor Rico Verhoeven, maar las toch de speech voor die Chantal voor haar geschreven had. Het was namelijk Wereldmeisjesdag en Chantal droeg de prijs op aan alle meisjes met een droom: "Blijf altijd in jezelf geloven", was de boodschap van Chantal die ook een filmpje had ingestuurd. Momenteel is ze in Los Angeles voor een tv-show met de Britse James Corden die haar alvast feliciteerde met de prijs en zich afvroeg waar ze voor gewonnen. Chantal legde een verblufte Corden uit dat ze op televisie vaak met collega’s naar bed gaat. 

Kijk hier naar de reactie van Fië en Carlo.

 

22:07 uur -> In Memoriam Mies Bouwman

Op 26 februari van dit jaar overleed televisielegende Mies Bouwman op 88-jarige leeftijd. In 2011 zette Ali B haar tijdens het Televizier-Ring Gala in het zonnetje. Een terugblik.

Dit jaar herdenkt Ali haar samen met Jim van der Zee (winnaar van The Voice of Holland) met een mooi nummer. Op de achtergrond een prachtige foto van Mies.

Ali heeft overduidelijk moeite zijn emoties in bedwang te houden. De zaal steunt hem en Ali herpakt zich enigszins. Na afloop van het nummer volgt een daverend en lang applaus.

Dan is het toch weer tijd voor de volgende prijs.

22.15 uur -> Uitreiking Zilveren Televizier-Ster presentator

Genomineerd zijn: Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Johnny de Mol. Die laatste viert zijn wittebroodsweken en is dus niet aanwezig. Gerard Ekdom neemt de honneurs waar.

De prijs wordt niet uitgereikt door één, maar door vier personen: tv-legendes Willibrord Frequin, Gerard Cox, Peter Faber en Barrie Stevens. De oude rotten in het vak halen herinneringen op aan vervlogen tijden. 

Berrie zegt dat de verliezers toch vooral moeten doorgaan.

De winnaar is: Beau van Erven Dorens

Beau krijgt de prijs uit handen van Gerard Cox. Beau richtte het woord tot zijn zoon Jan die vandaag zijn 13de verjaardag vierde. "Je vader heeft eindelijk wat gewonnen, jongen." Beau bleef daarnaast nuchter: "Ik maak het niet groter dan het is: ik zie het als een aanmoediging om te blijven wat ik doe." Ik ben 20 jaar bezig, ik draag hem op aan iedereen: in het hospice, in de brandwondinstituten. Dankzij jullie heb ik deze. Hou je haaks!" 

En dit heeft Beau ook nog te vertellen.

22.25 -> De 10 beste tv-momenten van het jaar gepresenteerd door de mannen van Dit was het nieuws

De Nederlandse kijkers hebben gekozen voor deze tien fragmenten:

10. Het bloedstollende einde van Penoza
9. Groep negeert Ron Boszhard in Wie is de Mol?
8.
Lubach kaart wapenhandel VS aan.
7. Gordon trouwt niet.
6. Humberto kondigt afscheid aan
5. Verstappen wint GP
4. Esmee Visser wint olympisch goud op de 5 kilometer
3. Het huwelijk van prins Harry en Meghan.
2. Tom Dumoulin wordt tweede in de Tour de France.
1. 'Hallo allemaal', fragment uit De luizenmoeder

22.27 uur -> De lijnen zijn gesloten

De notaris gaat nu de stemmen tellen. Maar dat betekent niet dat de televisiekijkers en de kijkers thuis niet worden geamuseerd.

We krijgen namelijk een terugblik op de lange, zwoele zomer. En daar past natuurlijk maar één optreden bij. 

22.28 uur ->Alvaro Soler treedt op

De Spaans-Duitse zanger had afgelopen zomer een grote hit met ‘La Cintura’.
Met zijn opzwepende muziek houdt hij de stemming er goed in in de Afas Live. Strandballen belanden in het publiek en een danser deelt in zwembroek cocktails uit aan de weermensen. Ook de genomineerden laten zich van hun zonnigste kant zien.

22.37 uur ->De genomineerden krijgen allemaal een persoonlijke boodschap

De zoons van Beau van Erven Dorens laten weten hoe trots ze op hem zijn. Beau houdt het niet droog.

Jennifer Hoffman wordt toegesproken door haar trotse ouders. Ook de actrice heeft tranen.

Arjan Ederveen heeft een mooi woord voor actrice Ilse Warringa. 

Dennis Weening heeft ooit een hut laten bouwen voor een gezin op de Filipijnen. De kids spreken Dennis en co-host Nicolette toe. Ook zij moeten huilen.

22.43 uur -> Uitreiking van de Gouden Televizier-Ring

Het is zover. Het is tijd voor de belangrijkste prijs van de avond en die wordt uitgereikt door Maarten van der Weijden. De olympisch zwemkampioen maakte afgelopen zomer indruk met zijn poging de Elfstedentocht zwemmend af te leggen.

Maarten: "Wat een eer dat ik hier mag staan. De laatste keer dat er zoveel mensen naar mij keken voelde ik me veel slechter", refereert Maarten aan zijn uitputtingsslag van afgelopen zomer. 

En dan nu… tromgeroffel….

De winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2018 is: Beau five days inside

Totaal verrast beklimt Beau met zijn team het podium, waar hij de ring krijgt uit handen van Maarten van der Weijden. 52 procent van de stemmers kozen voor zijn programma.

"Zit ik in een droom hier?", vraagt de gelukkige winnaar van de Gouden Televizier-Ring. "Er is maar één manier om binnen te komen in de harten van de mensen en dat is door je open te stellen. Dit is fantastisch. Ik ben zo gelukkig." In zijn dankwoord nam Beau de tijd om alle mensen en instellingen te noemen waar hij voor zijn programma mocht komen. 

En dat was het dan voor vanavond en weer voor een heel jaar. Wij houden het voor gezien en mengen ons in het feestgedruis. We hopen dat jullie het een beetje leuk vonden.

Iedereen heel erg bedankt voor het meelezen en tot in 2019.

Meer over