Liveblog Gouden Televizier-Ring Gala 2016

13 oktober 2016 13:09 | televizier-ring | Door Televizier

© William Rutten

Het was een bewogen avond. En Floortje naar het einde van de wereld ging er met de Gouden Televizier-Ring vandoor! 

In het liveblog vertellen we je precies wat er allemaal gebeurt. Hoe de opening eruit ziet, wie de prijzen uitreikt, hoe het presentatieduo Jan Smit en Art Rooijakkers het ervan af brengt en natuurlijk wie er met de prijzen vandoor gaat. We zijn vanaf kwart over 8 paraat op de leukste site van Nederland: Televizier.nl.

Mis het niet, want het wordt hartstikke leuk. 

20.39 uur >  Opening

Dat was een pittige opening waarin de dansers je om de oren vlogen. Met de Olympische turnkampioene Sanne Wevers die persoonlijk de Gouden Ring kwam overhandigen aan presentatoren Jan Smit en Art Rooijakkers. 

Het moet gezegd, Jan en Art zien er strak uit in hun smoking. 

Eerst worden alle genomineerden nog eens voorgesteld: Floortje naar het einde van de wereld, Penoza en Geer en Goor: Zoeken een hobby

Er kan vanaf nu gestemd worden: 

  • •Voor Floortje naar het einde van de wereld
  • Bel 0909-8851 of SMS ‘Ring 1’ naar 9090
  • Voor Geer & Goor: Zoeken een hobby!           
  • Bel 0909-8852 of SMS ‘Ring 2’ naar 9090
  • Voor Penoza         
  • Bel 0909-8853 of SMS ‘Ring 3’ naar 9090

en online: Ga naar avrotros.nl/live 

Floortje is nog steeds verbijsterd over haar nominatie en Gordon vindt dat HMH eruit ziet alsof hij in Hollywood zit. Gordon heeft trouwens een mooi rood pak aan en de heren hebben flink wat 65plussers meegenomen. Monic Hendrickx is in het wit en heel enthousiast dat ze ook op het Britse Channel 4 wordt uitgezonden. 

20.50 uur > Zilveren Televizier Ster Presentator

De genomineerden zijn Humberto Tan, Art Rooijakkers en Johnny de Mol. De snelste man van Nederland reikt de Zilveren Ster uit. Het is Churandy Martina. 

Churandy is natuurlijk blij en gelukkig. Hij zegt dat hij het liefst keihard weg zou willen rennen. Maar hij blijft. Dat scheelt. Churandy vindt zilver ook heel mooi en hij vindt dat de drie heren trots mogen zijn op zichzelf. Dan gaat nu de envelop open.....

Humberto Tan wint de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator!

Humberto Tan is een Zilveren Televizier-Ster rijker. De RTL personality is wederom verkozen door de kiezers als de beste presentator van Nederland.

In 2014 flikte Humberto het 'm voor het eerst. Toen won hij voor het eerste seizoen RTL Late Night dat ondanks felle kritiek van tv-critici een succes werd. Destijds zei Tan in zijn speech dat je nooit moet geloven dat je kansloos bent. Zijn tweede Zilveren Televizier-Ster benadrukt nog eens hoe waar die woorden zijn.

Humberto wil graag zijn redactie bedanken en RTL, en z'n vrouw en de kinderen, en natuurlijk de kijkers van RTL Late Night. Hij vindt het een mooie waardering. En of we na afloop even naar Late Night willen kijken. 

20.58 uur > Uitreiking Televizier Talent Award

De genomineerden zijn Philippe Geubels, Pip Pellens en Gwen van Poorten. 

Albert Verlinde reikt de prijs uit. Hij vindt dit de spannendste categorie omdat talent veel belofte met zich meebrengt. En hij adviseert de talenten om vooral te genieten van mensen bij wie ze niet bekend zijn. Het is een aanmoedigingsprijs om te blijven doen wat ze het liefste doen. En dat winnen vet cool is. De envelop gaat open. 

Pip Pellens wint Televizier Talent Award!
De 22-jarige Pip heeft afgelopen seizoen laten zien hoe veelzijdig ze is en dat is de kijker niet ontgaan. Naast actrice in GTST en de bijbehorende Meerdijk app, bleek ze ook een fenomenaal danser. Met haar partner Pim Wesssels won ze overtuigend het eerste seizoen van Dance dance dance.

Talent zoekt talent
Daarnaast nam ze plaats in de jury van het RTL 5 programma Battle on the dancefloor waarin dance crews het tegen elkaar opnamen. Ook ging ze samen met Sharon Doorson en John Ewbank op zoek naar een nieuwe meidengroep in de SBS-talentenjacht The next boy/girl band.  

Pip moet ervan huilen. Ze vindt het super te gek! Ze bedankt iedereen: familie, en RTL. De prijs kan bij haar vader in de vitrinekast. Pip heeft het nogal te kwaad met de winst. Maar ze is bijzonder blij. 

21.08 > Uitreiking Zilveren Televizier Ster Presentatrice

Geraldine Kemper, Chantal Janzen en Floortje Dessing zijn genomineerd. 

'Mark Rutte' reikt de prijs uit. Het is eigenlijk Remco Vrijdag. Maar hij doet het best goed als een een geodlachse Mark. Hij zwait nog even naar Gordon. 'Televisie is nog lang niet dood, hoezeer Sander Dekker ook zijn best doet'. 

Mark wil het ook nog even hebben over Ja, Ik wil een taart en over de actualiteitenprogramma's van de NPO die heel lang vakantie hebben in de zomer. De minister president vindt zichzelf eigenlijk de tv-persoonlijkheid van het jaar. De premier is behoorlijk lang van stof. En hij vraagt zich af waar Linda de Mol is. Chantal heeft al 2 sterren en is daarmee de ultieme droom van Gordon...

Nu gaat dan nu eindelijk de envelop open...

Chantal Janzen wint de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice!

Chantal Janzen heeft voor de derde maal op rij de Zilveren Televizier-Ster gewonnen. Volgens het stemmend publiek is ze zonder meer de beste presentatrice van het jaar.

 Chantal heeft het afgelopen seizoen natuurlijk ook een aantal hits gepresenteerd voor RTL 4. Zo schitterde ze naast Jandino Asporaat in Dance Dance Dance en praatte ze samen met Gordon zangwedstrijd It takes 2 aan elkaar. Daarnaast was ze actief als jurylid in Holland's got talent én ze maakte een nieuwe reeks van haar veelbekeken personalityshow Chantal blijft slapen.

Uitgesloten

Eerder gaf Chantal aan het stiekem juist jammer te vinden als ze de prijs opnieuw zou krijgen. De reglementen zijn namelijk onverbiddelijk: wie driemaal achter elkaar wint, mag een jaar niet meedoen. Wendy van Dijk en Yvon Jaspers kampten in respectievelijk 2005 en 2010 met ditzelfde luxeprobleem. 

Chantal voelt zich bijna bezwaard dat ze er weer staat, maar ze kan er niets aan doen, het Nederlands volk heeft op haar gestemd. Ze geniet ervan zo lang het duurt en ze is blij dat alle kijkers genieten. 

We hebben een tussenstand en Floortje naar het einde van de wereld staat bovenaan! Geer en Goor staan tweede en Penoza derde. 

Geer en Goor hebben het over de eenzaamheid van ouderen. En dat iedereen oud wil worden maar niet oud en alleen zijn. Gerard heeft zo te zien, voor de gelegenheid een extra zonnebankje genomen. De 87-jarige moeder van Gerard wenst haar zoon veel succes. 

Dan door naar Penoza en Eric Corton. Hij is hartstikke dood in de serie maar zit er nu springlevend bij. De ook al overleden broer van Carmen (Fedja van Huêt) spreekt Monic Hendrickx bemoedigend toe. 

Floortje heeft een prachtige jurk aan van Edwin van Oudshoorn en ze vertelt over de bijzondere uitzending die ze in Nepal maakte over het kindertehuis van de Amerikaanse Maggie. Haar 87-jarige vader wenst haar alle succes van de wereld vanavond. Floortje is ervan in tranen. 

21.31 uur > Uitreiking Zilveren Ster Acteur

Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier zijn de genomineerden. Famke Jansen, onze grootste ster in Hollywood (voordat Michiel Huisman voet aan wal zette in de VS) reikt de allereerste acteurs-ster ooit uit. 

Famke maakt iedereen complimenten en ze vergelijkt de prijs met de Amerikaanse Emmy's. De envelop gaat open...

Thom Hoffman wint de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur!

Thom Hoffman is de allereerste winnaar van de Zilveren Televizier-Ster in de categorie beste acteur. Hij won, uiteraard, voor zijn glansrol in de serie Dokter Tinus.

Thom geeft al sinds 2012 gestalte aan de eigenzinnige arts met een bloedfobie. Zelfs na vijf seizoenen is Dokter Tinus een gegarandeerd kijkcijferkanon voor SBS 6 en zo geliefd dat concurrenten Achmed Akkabi (Bluf, Moordvrouw) en Victor Reinier (Flikken Maastricht) het nakijken hadden.

Harde werker

Thom Hoffman heeft geen toneelopleiding gevolgd en noemt zichzelf al jaren met de nodige bescheidenheid "eerder een harde werker dan een talentvol acteur". Toch speelde hij sinds zijn debuut in de film Luger tientallen veelgeprezen rollen. De Zilveren Ster is niet de eerste onderscheiding die Thom dit jaar in ontvangst mocht nemen. Afgelopen april werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 

Er werd opvallen genoeg niet gezoend tussen Famke en Thom, maar Thom is blij. Hij deed de achtergrond van Dokter Tinus nog even uit de doeken en bedankte iedereen met een Indonesisch accent. 

21.40 uur > Gouden Stuiver

De genomineerden zijn: Brugklas, Pauls Puber kookshow en Puberruil Zapp. Youtuber Enzo Knol, de man met miljoenen volgers, reikt de Stuiver uit. 

Enzo Kno staat te vloggen tijdens z'n speech. Want dat doe je als je YouTuber bent. De envoelop gaat open...

Pauls Puber Kookshow wint de Gouden Stuiver!

Pauls puber kookshow is de winnaar van de Gouden Stuiver 2016. Janny van der Heijden neemt de prijs in ontvangst omdat Paul de Leeuw in het theater staan. 

Pauls puber kookshow had geduchte concurrentie in de vorm van de jeugdserie Brugklas en realityshow Puberruil. In zijn programma praat Paul, zelf vader van twee pubers, met tieners over actuele zaken en problemen die hen bezighouden. Ook wordt er gekookt en is er ruimte voor pret, doorgaans in de vorm van kliederige spelletjes met bekende Nederlanders.

Prijzen
Het is niet de eerste keer dat Paul in de prijzen valt tijdens het Televizier-Ring Gala. In 2006 won hij de Zilveren Ster voor beste mannelijke presentator. In 2008 ontving hij die prijs opnieuw, plus een Gouden Televizier-Ring voor zijn wensenprogramma Mooi! Weer De Leeuw.

21.48 uur > Uitreiking Zilveren Televizier Ster Actrice

De genomineerden zijn Angela Schijf, Isa Hoes en Monic Hendrickx.

Ellie Lust reikt de Zilveren Ster voor de beste actrice van het afgelopen jaar uit. Ellie werd een nationale beroemdheid dankzij Wie is de Mol? en dankzij de term etherdiscipline.

Ellie is blij met het applaus, omdat de politie normaal nooit zoveel applaus krijgt. En ze vindt alledrie de actrices kanjers. Ze vindt het wel misdadig dat twee van de drie een crimineel spelen. Gaat het recht zegevieren of loont de misdaad? De envelop gaat open...

Angela Schijf wint de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice!

Angela Schijf is de allereerste winnares van de Zilveren Televizier-Ster in de categorie beste actrice. Ze won, uiteraard, voor haar hoofdrol in Flikken Maastricht.

Angela kruipt al sinds 2006 in de huid van rechercheur Eva van Dongen, een rol die naar eigen zeggen bijna een tweede natuur voor haar is geworden: "Zodra ik het pruikje op zet, ben ik Eva", vertelde Angela al eens aan Televizier. Daarmee bleek ze te sterk voor Isa Hoes (Celblok H) en Monic Hendrickx (Penoza).

Ringen
Angela is al sinds 1995 actief als actrice, ze maakte destijds haar tv-debuut in de legendarische VARA comedyserie Oppassen en was tussen 1996 en 1999 te zien als Kim Verduyn in GTST, stuk voor stuk programma's die een Gouden Televizier-Ring wonnen. Angela mocht die prijs in 2014 zelf om haar vinger schuiven toen de stemmende kijkers besloten dat Flikken Maastricht de ring verdiende. 

'Wauw', zegt Angela en dat ze de fans van Flikken Maastricht omarmt. Ze houdt van haar werk, ze is haar werk en nu laat ze heel Nederland weten dat ze een fantastisch man en drie fantastische dochters heeft. 'Ik hou van jullie'!

Gordon flirt intussen met een leuke acteur uit Penoza en de rest begint al een beetje dronken te worden. 

Stemmen kan nog steeds trouwens!

Nu komt Dua Lipa met haar nieuwe single Blow your mind. Dua (wij mogen Dua zeggen) is nog maar 21, komt uit Engeland en dreigt wereldberoemd te worden. Maar voorlopig staat ze hier in de HMH. 

Dan nu een top 10 van opvallendste tv-momenten van het afgelopen jaar. Daar staat de etherdiscipline van Ellie Lust in, maar ook Paul de Leeuw die Adele spreekt in Londen en het NOS Journaal dat 60 jaar bestaat. Vervolgens de oudejaarsconference van Herman Finkers die werd bekeken door 3,8 miljoen mensen. Het interview met de Oranjeprinsesje op Koningsdag staat erin, het interview in Late Night met vier vrienden die de terroristische aanslag in Parijs overleefden en het Correspondents Dinner toen premier Mark Rutte iets grappiger was dan vanavond. En Max Verstappen die heel hard reed en turnster Sanne Wevers die er vanvavond bij was. 

En dan is het moment der momenten, in ieder geval in 2016, bijna hier. Wie gaat er winnen? Floortje, Penoza of toch Geer en Goor?

22.10 uur > Uitreiking Gouden Televizier-Ring 2016

Dionne Stax en de legendarische Journaallezer Harmen Siezen die in 2002 afscheid nam, reiken de Gouden Televizier-Ring uit. 

 Harmen Siezen vindt het fijn om hier te zijn en maakt meteen grapjes. Volgens Harmen zijn hij en Dionne 'the beauty and the beast'. Volgens Harmen heeft hij 34 jaar lang slecht nieuws moeten brengen dus hij is blij dat het nu een keer om goed nieuws gaat. 

Het moment is daar! De envelop gaat open...

Het is Floortje naar het einde van de wereld!

Met 64% van de stemmen heeft Floortje de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Ze kan het niet geloven. Floortje zegt dat ze het niet zonder haar team kon en dat ze van haar familie en vrienden houdt. Ze krijgt het een beetje te kwaad. 'Ik heb gewoon een Ring gewonnen! Ongelooflijk!'. We maken dit programma met een heel klein team, dus dit is het bewijs dat je met iets kleins iets groots kan maken. ik ben intens dankbaar. Dit is de mooiste Ring die ik in m'n leven zal krijgen.'

Floortje noemt ook nog even Jeroen Oerlemans, die omkwam terwijl hij zijn werk deed en ze laat weten dat ze zielsgelukkig is. 

Wij houden het hier voor gezien en nemen een biertje op Floortje. We hopen dat jullie het leuk vonden! Tot volgend jaar. 

Meer over