Liveblog Gouden Televizier-Ring Gala 2017

Vanavond wordt de Gouden Televizier-Ring uitgereikt. Wij houden tijdens de uitzending een liveblog bij waarop je van minuut tot minuut op de hoogte wordt gehouden van alle gebeurtenissen op het gala.

Van de openingsact tot en met de langverwachte uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Je zult niets missen wanneer je onze liveblog bij de hand houdt. Wij zitten er bovenop. Zit de smoking van Art Rooijakkers als gegoten? Komt Ludo met Janine naar de uitreiking? En wat is de verbluffende verrassing die OG3NE in petto heeft.

Ga vanaf 20.45 uur naar Televizier.nl en mis helemaal niets van het Gouden Televizier-Ring Gala 2017. 

Voor de zekerheid nog even hoe je kunt stemmen op je favoriete programma:

Via de telefoon: 
Voor Ring-genomineerde Beste Zangers
Bel 0909-8851 of SMS ‘Ring 1’ naar 9090 

Voor Ring-genomineerde Expeditie Robinson
Bel 0909-8852 of SMS ‘Ring 2’ naar 9090 

Voor Ring-genomineerde  Zondag met Lubach
Bel 0909-8853 of SMS ‘Ring 3’ naar 9090 

Op de Gouden Stuiver, Talent Award en de Zilveren Sterren kan niet meer gestemd worden.

Via online: 
Ga naar avrotros.nl/live en breng jouw stem nu uit!

Klaas van der Eerden en Frits Sissing verzorgen intussen de rode lopershow, maar we gaan ieder moment beginnen. Na de Sterreclame.

21.00 uur >  Opening 

En we zijn begonnen!

De langverwachte opening met onze eigen Limburgse wereldster André Rieu. En hij is niet alleen. Als het goed is heeft hij 150 dansers meegenomen en natuurlijk zijn wereldberoemde Johann Strauss-orkest. Het hele orkest is in vol ornaat Er wordt flink gewalst op het podium van de AFAS Live door dames in trouwjurken.

Ook Martine van Os moet verplicht meedansen en dat liep bijna verkeerd af omdat Martine niet stevig op haar hakken stond.

Afbeelding

 21.04 uur > Art heet iedereen welkom

Art Rooijakkers zegt dat we de magie van het medium gaan vieren vanavond en dat we het afgelopen jaar drie uur per dag naar de tv keken met z'n allen. We gaan nog even naar de genomineerden van de Ring kijken, Beste zangers, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach.

Art vraag zijn oude medepresentator hoe het gaat, en Jan zegt dat hij liever bij de genomineerden zit dan bij Art op het podium. Arjen gaat voor de dubbelklapper. Hij zegt dat hij het liefst heeft dat Erik de Vogel wint, maar geeft toch toe zelf ook graag een prijs binnen te halen. Erik de Vogel doet alvast een stemoproep voor Arjen Lubach. Nicolette Kluijver heeft gedroomd dat ze won en toen haar boodschappenlijstje bij zich had in plaats van een mooie speech.

Eva Jinek is volgens Art Rooijakkers het meest nerveus van iedereen. Eva vindt het al zo bijzonder dat ze als presentator van een journalistiek programma bij de laatste drie zit, dat ze nu al gewonnen heeft.

21.11 uur > Uitreiking Zilveren Televizier-Ster presentatrice

De genomeerden zijn Floortje Dessing, Eva Jinek en Geraldine Kemper (die niet aanwezig is). Spoorloos-presentator Derk Bolt reikt de prijs uit. Derk gaat terug in de tijd naar 2001 toen hij zelf de Ring won voor Spoorloos. En hij memoreert zijn eigen ontvoering eerder dit jaar. Hij vertelt hoeveel steunbetuigingen hij kreeg bij thuiskomst en bedankt iedereen daarvoor. Het is een blijk van waardering. Net als deze prijs.

De winnaar is: Eva Jinek

Eva ziet er heeeel blij uit en loopt met een brede grijs het podium op. 'Ik heb niets voorbereid', zegt Eva. 'Dit is voor alle mensen die de moeite hebben genomen op mij te stemmen. Dat ik zoveel waardering kreeg, dit is voor Dex, met jou is alles leuker. Voor mijn familie die altijd zei dat ik mezelf moest blijven. En ze bedankt heel veel collega's. Dit is voor iedereen die denkt: moet ik me aanpassen, moet ik anders doen, moet ik beter zijn dan de rest? Als je volhoudt, kom je er wel. Ik dank jullie vanuit 'the bottom of heart'.

Afbeelding

21.22 uur > Uitreiking Zilveren Televizier-Ster Presentator

Genomineerd voor de prijs voor beste presentator zijn Arjen Lubach, Wilfred Genee en Beau van Erven Dorens. 

Wilfred bedankt Johan Derksen omdat hij zo'n goede campagneleider was. Hij vertelt dat hij een beetje zenuwachtig is. Arjen Lubach is aan zijn vijfde prosecco toe en Beau zegt dat hij liever niet naast Wilfred zou zitten omdat die hem keihard interviewde voor zijn programma Wat gaat er door je heen. Maar hij moet het er mee doen.

Chantal Janzen reikt de prijs uit.

Chantal maakt een grapje over de polkadot-kleding van René van der Gijp, maar die kan daar niet om lachen. Verder heeft ze complimenten voor iedereen in huis.

De winnaar is: Wilfred Genee

En Wilfred springt letterlijk een gat in de lucht. 'Daar sta je dan opeens als presentator van het meest genuanceerde programma van de tv.' Hij bedankt zijn maatjes Johan en René. Johan is ergens in Oostzaan om zijn muziek te promoten. Hij bedankt ook alle medewerkers van VI en zijn vrouw Liddy. Wilfred vertelt ook dat al het gedoe rond VI de laatste tijd geen spel is. En hij deelt nog even een sneer uit aan RTL 7-directeur Marco Louwerens. Dan nog een hele grote dank aan de kijker.

Afbeelding

Het gaat in een razend tempo, we zijn nu al weer toe aan de talenten.

21.36 uur > Uitreiking van de Televizier Talent Award

Genomineerd zijn: Anna Nooshin, Marieke Elsinga en Özcan Akyol.

Martin Koolhoven (net winnaar van 6 Gouden Kalveren voor Brimstone) verschijnt raadselachtig genoeg met zonnebril op het podium.

En de winnaar is... Marieke Elsinga

Ook Marieke is natuurlijk door het dolle. Ze zegt dat ze al jaren kijkt naar het Ring Gala en dat ze er al die tijd van droomde op dat podium te staan. Ze bedankt Luuk Ikink, want omdat hij wegging bij Late Night, kon zij daar terecht. Ze herdenkt ook collega Erik die helaas anderhalve week geleden overleden is maar die vorig jaar voorspelde dat Marieke de Talent Award zou winnen.

Afbeelding

21.42 uur > In Memoriam

Tijd voor het traditionele treurige moment van de avond. Het In Memoriam voor de mensen die dit jaar overleden. In filmpje vertellen naasten over de overledenen en ze worden live op het podium begeleid door Cor Bakker op vleugel en Dominic Seldis op contrabas. Ze spelen Elegie van Giovanni Bottesini.

Sandra Reemer
Ruth Jacott vertelt hoe ze haar bewonderde, toen ze als kind televisie keek en daarna besloot dat ze ook een ster wilde worden.

Joop Braakhekke
Albert Verlinde was een goede vriend van Joop. Hij vertelt hoe Joop de eerste was met een eigen kookprogramma op televisie en hoezeer hij hem mist.

Guus Verstraete
Joop van den Ende is met het overlijden van Guus zijn beste vriend kwijtgeraakt. ‘Ik mis je’, zegt hij.

Chriet Titulaer
Diederik Jekel bedankt Chriet voor alles wat hij ons vertelde en over het ‘Huis van de toekomst’ waarin we allemaal wilden wonen.

Dick Passchier
Judith Bosch was de medepresentatrice bij het programma Tweekamp. Volgens Judith hield Nederland vanwege van Dick vanwege zijn mooie stem en waren hij en Judith het tv-duo dat het langst bij elkaar is gebleven

Kitty Courbois
Thom Hoffman zegt dat Kitty Courbois een topactrice was, de Nederlandse Anna Magnani (een beroemde Italiaanse actrice) met reebruine ogen.

Tijn Kolsteren
Wendy van Dijk vertelt dat Tijn met zijn nagelak-actie bewees dat je als mens het verschil kan maken, ‘hoe jong je ook bent’.

Ruud Merx
André Rieu brengt een eerbetoon aan de trombonist van zijn orkest, Ruud. Volgens André was Ruud de clown van het orkest die iedereen kon laten lachen van het huilen.

Adèle Bloemendaal
Karin Bloemen memoreert dat Adèle alles durfde en zij de weg effende voor vrouwen zoals Karin. Ze noemt de cabaratière een lichtend voorbeeld en een inspiratie. 'Je was geweldig'.

21.49 uur > De Tussenstand van de Ring

Op de tweede plaats staat Beste Zangers. En op plek 1.... Zondag met Lubach

Dennis Weening denkt dat Expeditie Robinson nog terug gaat komen in de wedstrijd. Net zoals Boerin Bertie vorig jaar deed in de expeditie. Anita Meyer heeft wel zin in een Ring. 'Dan doe je er toe'. Arjen Lubach lijkt verrast door de voorlopige eerste plek van zijn programma.

Afbeelding

21.53 > Uitreiking Zilveren Televizier-Ster Actrice

Genomineerd zijn Angela Schijf, Isa Hoes en Elise Schaap.

Het bekende schrijversechtpaar Nicci French reikt de prijs uit. Nicci Gerrard en Sean French heten ze eigenlijk. Nicci en French zijn blij want ze vieren vandaag hun 27ste trouwdag. Ze schrijven zelf veel voor tv dus ze weten hoe belangrijk een goeie acteur is.

De winaar is... Angela Schijf

Dat is dus twee keer op rij want Angela won vorig jaar ook al. Ze staat naar eigen zeggen te shaken. Op haar 15de was ze voor het eerst aanwezig op het Ring Gala en toen kon ze niet bevroeden dat ze zo vaak in de prijzen zou vallen. Ze hoopt dat de prijs ook een beetje is voor haar nieuwste rol Meisje van Plezier. Maar ze bedankt vooral al haar collega's bij Flikken Maastricht en alle fans.

Afbeelding

22.02 > Uitreiking Zilveren Televizier-Ster Acteur

Genomineerd zijn: Jeroen van Koningsbrugge, Erik de Vogel en Thom Hoffman.

En de winnaar is... Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen had hier serieus niet op gerekend. Hij had al twee Zilveren Sterren, maar dan als beste presentator. Hij is trots en bedankt natuurlijk zijn vrouw dankzij wie hij al deze dingen mag en kan doen. Hij merkt dat hij emotioneel wordt en loopt daarom maar van het podium af.

Afbeelding

22.08 > De uitreiking van de Gouden Stuiver

Het gaat in zo'n razend tempo dat het bijna niet bij te houden is. Tenminste, als je een liveblog bijhoudt.

Genomineerd zijn: Bommetje XXL, Brugklas en Help, ik heb kanker.

Art maakt intussen een meisje aan het huilen van het programma Help, ik heb kanker, maar dat komt omdat ze gisteren geopereerd is en vooral heel blij is dat ze hier vanavond kan zijn.

Johnny de Mol komt de Stuiver uitreiken. Van de week werd bekend dat Johnny vader gaat worden, dus binnenkort krijgt ook hij met kinderprogramma's te maken. Johnny wil heel graag een keihard applaus voor de vriend en de familie van de vandaag gevonden Anne Faber. Een applaus in plaats van een stilte.

Maar nu is het weer tijd voor de lach.

De winnaar is van de Gouden Stuiver is... Brugklas

De Brugklassers komen gillend het podium op en zijn dolblij met de Stuiver. Ze grepen al twee keer eerder naast de prijs, maar nu is ie binnen.

Afbeelding

Nog een laatste stemoproep van de drie genomineerden.

Tania Kross zingt voor Beste Zangers het telefoonnummer waarop je kunt stemmen.
Boer Bertus wil graag dat zijn zus Bertie wint en Donald Trump doet een oproep voor Zondag met Lubach. Zondag met Lubach first, zegt Donald.

22.21 uur > De 10 mooiste tv-momenten van het jaar gepresenteerd door Victor Mids

10. Het afscheid van Helga van Leur
9. Lucky TV waarin Trump en Hilary 'I've had the time of my life' zingen
8. Emma wil leven (documentaire over anorexia)
7. Jan Terlouw die voor een touwtje uit de brievenbus pleit
6. Floortje terug naar Syrië
5. Tom Dumoulin wint de Giro
4. Zomergasten met Eberhard van der Laan
3. Netherlands second uit Zondag met Lubach
2. Willem-Alexander die 50 wordt en met Wilfried de Jong praat
1. Het Nederlands dameselftal wordt Europees Kampioen voetbal

22.27 uur > de lijnen zijn gesloten

De notaris gaat nu de stemmen tellen.

22.28 uur > OG3NE treedt op

OG3NE zingt haar nieuwe single en die heeft een lekkere beat. Nederlandse sterren van internationale allure zoals Art zegt. Vanavond zijn ze verrassender dan ooit. I don’t wanna care about you’, zingen ze terwijl dansers met gouden en zwarte pakjes op het podium staan en Lisa van OG3NE ineens een enorme bos haar heeft, En dan is er ook nog vuurwerk!

Afbeelding

De dj-partner van Arjen heeft een filmpje opgenomen waarin hij zegt dat Arjen zo hard werkt dat hij deze Ring verdient.

Willeke Alberti steunt Jan Smit en zijn Beste Zangers in deze strijd. Willeke heeft een paar jaar geleden ook meegedaan en volgens haar heeft het programma haar veel goeds gebracht. Het is 'een grote familie'.

De vrouw, dochter en moeder van Dennis Weening maken via een filmpje Dennis aan het huilen. En ook Nicolette moet eraan geloven als haar man, moeder, dochter en tweeling in beeld komen.

22.40 uur > Uitreiking van de Gouden Televizier-Ring

Het is zover. Het is tijd voor de belangrijkste prijs van de avond en die wordt uitgereikt door Dr. Love himself, Robert ten Brink.

 Tien jaar geleden mocht Robert de prijs ook al eens uitreiken, toen aan DWDD. Hij denkt dat de kijker precies weet wat hij wil en wat hij goed vindt en wat niet. Volgens Robert is 'het ware gezicht' de overeenkomst tussen de drie genomineerden. Je ziet echte emoties. Drie terecht genomineerden vindt de presentator.

En de winnaar van de Gouden Televizier-Ring is... Zondag met Lubach!

En maar liefst met 47% van de stemmen. Dat is een hele hoop. Arjen Lubach wint de belangrijkste televisieprijs van Nederland en glijdt het podium op. 

'Jeetje', zegt Arjen, 'Wauw. Wat ontzettend terecht! Nee hoor. Ik mag het presenteren, ik krijg alle aandacht, maar achter de schermen ben ik ook heel belangrijk. Nee, flauw. Het heet Zondag met Lubach, maar het had net zo goed Maandag met Lubach kunnen heten. Uiteindelijk doen we dit allemaal voor dezelfde reden. Voor geld! Maar nu in alle ernst: deze mensen achter mij (de medewerkers) zijn het hart en ziel van het programma.' Daarna maakt Arjen nog een teaser voor zijn programma. Een hoop gekkigheid dus.

Afbeelding

En dat was het dan voor vanavond en weer voor een heel jaar.We hopen dat jullie het een beetje leuk vonden.

Iedereen heel erg bedankt voor het meelezen en tot in 2018.

Meer over:

Reageren