Geniet opnieuw

Liveblog Gouden Televizier-Ring Gala 2023

12 oktober 2023 19:25 | televizier-ring | Door Redactie TVgids.nl

© William Rutten

Het Gouden Televizier-Ring Gala 2023 is alweer voorbij. Heb je iets gemist of wil je iets teruglezen? Lees hieronder ons liveblog dat we de hele avond hebben bijgehouden. 

Van Karsu’s eerbetoon, het optreden van een wereldartiest tot en met de langverwachte uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Wij zitten er speciaal voor jou bovenop.

22:15 - Oogappels wint!

De strijd is gestreden. Met 39% van de stemmen blijkt Oogappels het populairste programma van 2023. De cast, maker Will Koopman en omroep BNNVARA zijn logischerwijs door het dolle heen. 

Will Koopman op Gouden Televizier-Ring 2023
Will Koopman op Gouden Televizier-Ring 2023

22:12 - Femke Bol

Vergeet uitreikers Rob Kemps en Siffan Hassan, want dit jaar is het aan 'golden girl' Femke Bol om de Gouden Televizier-Ring uit te reiken, maar aan wie? De vaste gezichten van B&B Vol Liefde, De Oranjezomer en Oogappels zijn nog altijd in spanning. Nog even en dan weten we het!

Femke Bol uitreiker Televizier-Ring 2023
Femke Bol uitreiker Televizier-Ring 2023

22:08 - Loreen

Dit jaar verwelkomt het Gouden Televizier-Ring 2023 een ware wereldgast, namelijk Songfestival-winnares Loreen. Ze zingt haar prachtige nieuwe nummer Is it love? en haar inmiddels bekende hit Tattoo. 

Loreen op het Gouden Televizier-Ring Gala 2023
Loreen op het Gouden Televizier-Ring Gala 2023

22:05 - TV-hoogtepunten

In een jaar kan veel gebeuren, zo blijkt altijd maar weer op het Gouden Televizier-Ring Gala. Volgens de makers van dit fijne festijn mogen we de volgende momenten niet vergeten…

  1. Tweede WK-titel Max Verstappen na verwarring
  2. Klimaatactivist lijmt zich vast aan tallkshowtafel
  3. Sifan Hassan wint bij marathondebuut in Londen
  4. Sigrid Kaag emotioneel in College Tour
  5. Even tot Hier neemt Mia en Dion op de hak
  6. Annemiek van Vleuten pakt na triple ook wereldtitel
  7. Minister Yesilgoz toont solidariteit met Iraanse vrouwen
  8. De Mol aangewezen in bijzijn kandidaten
  9. Fluitlied van Bas Hoeflaak werkt op lachspieren
  10. Pakjesboot zinkt in Sinterklaasjournaal
Peter Pannekoek presenteert de top-10 TV Momenten
Peter Pannekoek presenteert de top-10 TV Momenten

22:00 - Rob de Nijs

Kijkers vinden het meer dan terecht dat het afscheidsconcert van Rob de Nijs de Televizier-Ring Impact 2023 in ontvangst mocht nemen, zo blijkt wel uit de reacties op Twitter.

21:58 - Televizier-Ring Impact 2023

Rikky Kollé won eerder dit jaar als eerste transvrouw de titel Miss Nederland. En dat mag natuurlijk niet zomaar voorbij mag laten gaan. Zij mag daarom vanavond de Televizier-Ring Impact uitreiken aan.. het afscheidsconcert van Rob de Nijs. "Wat een prachtprijs. Zijn levenswerk heeft zoveel mensen geraakt en volgens Rob is dat waar om gaat", aldus zijn vrouw Jet. De zanger kon er helaas zelf niet bij zijn: zijn gezondheid liet dat toch niet toe.

Lees ook: Het afscheidsconcert van Rob de Nijs wint de Televizier-Ring Impact 2023 

Jet de Nijs en Rikky Kollé op Gouden Televizier-Ring
Jet de Nijs en Rikky Kollé op Gouden Televizier-Ring

21:55 - Televizier-Ring Online-videoserie 2023

Uit handen van Pernille kreeg de Politie met hun YouTube-serie Politie 24/7 de Televizier-Ring Online-Videoserie. Zij wonnen het van Monica Geuzes Vlog en van Fomo Show van NPO3.

Lees ook: Politie 24/7 wint de Televizier-Ring Online Videoserie 2023 

Politie - Politie 24/7 winnaar Online-Videoserie
Politie - Politie 24/7 winnaar Online-Videoserie

21:53 - Pernilles stunt

Met Pernille La Lau gaat het echter een stuk beter. Zij ging ten tijde van Koffietijd behoorlijk viral met een video waarin ze op een eenwieler rijdt. Dat doet ze in Carré nog even dunnetjes over! 

Pernille La Lau op Televizier-Ring 2023
Pernille La Lau op Televizier-Ring 2023

21:50 - Patrick Martens en Vivian Slingerland

Na een korte onderbreking om de genomineerde programma's in de spotlights te zetten, is het tijd voor... Koffietijd. De talkshow van RTL kwam dit jaar ten einde, dus is het hoog tijd om eens te ontdekken hoe het nu gaat met Patrick Martens en Vivian Slingerland. En dat blijkt niet al te best: ze denken zelfs dat ze een voorbeeld te kunnen nemen aan de drie genomineerden van de Televizier-Ring Online-videoserie.

Patrick Martens voor Gouden Televizier-Ring Gala 2023
Patrick Martens voor Gouden Televizier-Ring Gala 2023

21:43 - Televizier-Ring Acteur

Toch kan er maar één de winnaar zijn en dat is... Bertie Wierenga! "Oh kut", is haar eerste reactie. Ze laat weten zich extra gezien te voelen, maar ze hoopt ook dat iedereen zich zo iedere dag voelt. Verder bedankt ze GTST, Ferri Somogyi, haar familie, vrienden en haar grote liefde Dorian Bindels.

Lees ook: Bertrie Wierenga wint de Televizier-Ring Acteur 2023 

Bertrie Wierenga wint Televizier-Ring Acteur 2023
Bertrie Wierenga wint Televizier-Ring Acteur 2023

21:40 - Dramaseries

Na een compilatie van de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse dramaseries is het tijd voor de uitreiking van de Televizier-Ring Acteur. Dit jaar is die eer aan Gunsay Uslu, maar toch doet ze het niet helemaal alleen. Aan Ferri Somogyi, Teun Kuilboer en Benja Bruijning nog even de taak om de genomineerden (en tevens hun tegenspelers) een hart onder de riem te steken.

Benja Bruijning en Kim van Kooten op Gouden Televizier-Ring Gala 2023.
Benja Bruijning en Kim van Kooten op Gouden Televizier-Ring Gala 2023.

21:37 - Karsu raakt

De kijkers zijn diep onder de indruk van Karsu's eerbetoon aan alle tv-acteurs en tv-presentatoren die ons dit jaar zijn ontvallen.

21:35 - Prachtig eerbetoon

Karsu Dönmez maakte eerder dit jaar indruk met haar optreden tijdens Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Vandaar dat zij dit jaar alle overleden bekende tv-acteurs en tv-presentatoren nogmaals in de spotlights mag zetten.

Dat zijn onder meer Hein van Nievelt, Han Peekel, Ghislaine Pierie, Arthur Boni, Bart de Vries, John Leddy, Harry de Winter, Jos Heymans, Marijke Merckens, Wim de Bie, Paul van Vliet, Mike Ho Sam Sooi, Chrisje Comvalius, Willem Nijholt, Clairy Polak, Winny Wilhelm en Reiky Valk.

Karsu voor Gouden Televizier-Ring Gala 2023
Karsu voor Gouden Televizier-Ring Gala 2023

21:33 Televizier-Ring Presentator

De winnaar van de Televizier-Ring Presentator is... Hélène Hendriks. Zij krijgt de prijs uit handen van voetballegende Ruud Gullit. Ze vindt het niet nodig om iedereen specifiek te bedanken, de belangrijkste mensen uit haar leven en in het werkveld weten het vast wel.

Lees ook: Hélène Hendriks wint de Televizier-Ring Presentator 2023 

Hélène Hendriks wint Televizier-Ring Presentator 2023
Hélène Hendriks wint Televizier-Ring Presentator 2023

21:30 - Evert ten Napel

Al 70 jaar kunnen we in Nederland genieten van voetbal op televisie. Om dat tijdens dit Gouden Televizier-Ring Gala te vieren, is Evert ten Napel opgetrommeld om de genomineerden van de Televizier-Ring Presentator onder de loep te nemen. Dat zijn dit jaar: André van Duin, Hélène Hendriks en Raven van Dorst. Slechts een van hen kan vanavond een... goal maken.

Evert ten Napel voor Gouden Televizier-Ring 2023
Evert ten Napel voor Gouden Televizier-Ring 2023

21:22 - Wie wint de Televizier-Ring Talent 2023?

Slechts een van hen mag de prijs ook daadwerkelijk van Claude in ontvangst nemen. En dat is... Noa Vahle, bekend van onder meer Vandaag Inside, De Oranjezomer en haar verslaggeving van Viaplay. Ze bedankt onder meer de mannen van Vandaag Inside, 'haar kruiwagen', haar familie en natuurlijk Hélène Hendriks.

Lees ook: Noa Vahle wint de Televizier-Ring Talent 2023 

Noa Vahle voor de Gouden Televizier-Ring 2023
Noa Vahle voor de Gouden Televizier-Ring 2023

21:20 - Olga Commandeur

Olga Commandeur stopte dit jaar met Nederland in Beweging, maar speciaal voor het Gouden Televizier-Ring heeft ze nog eenmaal haar pakje aangetrokken. En niet zomaar: ze zorgt ervoor dat de genomineerden voor de Televizier-Ring Talent - Jurre Geluk,  Monica Geuze en Noa Vahle – fit genoeg zijn om zo het podium te bestijgen.

Olga Commandeur voor Gouden Televizier-Ring 2023
Olga Commandeur voor Gouden Televizier-Ring 2023

21:17 - Hoogtepunten van het jaar

Het afgelopen jaar keken we massaal televisie. We huilden massaal mee met Paul de Leeuw in Niet Klein te Krijgen, zagen hoe Eloise van Oranje zich showde in Het Perfecte Plaatje, genoten weer van de Meilandjes en waren ook getuige van het liefdeavontuur van Sylvia Geersen. Ook Het Hoge Noorden met Dionne Stax bleek een enorm succes.

Dionne Stax in Het Hoge Noorden
Dionne Stax in Het Hoge Noorden

21:13 - De winnaar is...

Steven en Jamie Kazàn - Road to Vegas. De twee hebben volgens eigen zeggen nog nooit een prijs gewonnen, dus deze Televizier-Ring Jeugd is wel heel vet. Uiteraard vieren ze het in stijl: met een bijzondere tovertruc!

Steven en Jamie Kazàn winnen Televizier-Ring Jeugd 2023
Steven en Jamie Kazàn winnen Televizier-Ring Jeugd 2023

21:12 Uitreiking Televizier-Ring Jeugd

Veel mensen zijn opgegroeid met de Kids Top 20, het muzikale programma dat wekelijks ruimte biedt aan de nieuwste artiesten en de leukste hits. Dit jaar bestaat het precies 20 jaar en daarom is het aan presentatrice Stefania Liberakakis om de Televizier-Ring Jeugd uit te reiken. Maar aan wie? De genomineerden zijn: de jeugdserie H3L (Videoland), de magische show Steven en Jamie Kazàn – Road to Vegas (AVROTROS) en Britt Dekkers spelshow Voor het blok (AVROTROS).

Stefania Liberakakis op Gouden Televizier-Ring Gala 2023
Stefania Liberakakis op Gouden Televizier-Ring Gala 2023

21:09 - Gezelligheid

De spanning is volgens Peter Pannekoek om te snijden: door zowel mensen die in afwachting zijn van een prijs als 'mensen die wachten tot hun grensoverschrijdend gedrag naar buiten komt'. Oeps, het is toch te hopen dat we die tijd hebben gehad.

Jan Smit en Peter Pannekoek
Jan Smit en Peter Pannekoek

21:05 - Openingsact

De twee presentatoren staan er in de opening echter niet helemaal alleen voor. Nieuw toptalent Zoë Tauran opent de show met een speciale Ring-versie van haar nummer Adrenaline, die ze maakte in samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex. “Want jij geeft mij die high. Adrenaline. Geef mij je medicijn…”

Zoë Tauran tijdens Gouden Televizier-Ring Gala 2023
Zoë Tauran tijdens Gouden Televizier-Ring Gala 2023

21:00 – Het feest kan beginnen

Jan en Peter openden vorig jaar eigenlijk al een beetje samen het Gouden Televizier-Ring, maar de twee zijn dit jaar terug en scherper dan ooit. Althans, dat zeiden ze van tevoren. Ze beginnen de show alleen behoorlijk dromend. Ze wanen zich even als ware poppetjes uit All Stars, op het kleed van Joy uit B&B Vol Liefde, voelen zich nogal ‘lullig’ in Vandaag Inside en ook Op1, de fluit van Bas Hoeflaak, Beste Zangers en Dit Was het Nieuws kunnen niet ontbreken.

Jan Smit en Peter Pannekoek
Jan Smit en Peter Pannekoek

20:30 - Rode Loper

Zit de sfeer er een beetje in? En hoe zenuwachtig zijn alle BN'ers? Splinter Chabot en Britt Dekker spreken de BN'ers op de Rode Loper van het Gouden Televizier-Ring Gala. Kijk live mee op NPO1.

Splinter Chabot en Britt Dekker
Splinter Chabot en Britt Dekker

20:00 - De lijnen zijn open!

Jan Smit en Peter Pannekoek openen zojuist de lijnen van de Gouden Televizier-Ring 2023. Breng snel je stem uit via live.avrotros.nl of via de telefoon. Check hier alles wat je moet weten

Peter Pannekoek en Jan Smit op het Gouden Televizier-Ring Gala 2023
Peter Pannekoek en Jan Smit op het Gouden Televizier-Ring Gala 2023

19:35 - De Oranjezomer

Hélène Hendriks staat er in tegenstelling tot haar concurrentie B&B Vol Liefde en Oogappels natuurlijk een beetje alleen voor. Maar ze hoeft echt niet eenzaam in de zaal te gaan zitten. Speciaal voor de avond zijn Merel Ek, Sam Hagens, Jack van Gelder en Raymond Mens opgetrommeld om haar te ondersteunen. Aan gezelligheid dan ook geen gebrek.

19:30 - De cast van Oogappels is onderweg

Het weer is helaas niet wat we hadden besteld, maar toch heeft een deel van de cast van Oogappels een manier gevonden om droog op de rode loper te verschijnen. Jeroen Spitzenberger, Bracha van Doesburgh en Sam Ghilane komen eraan. Zij zijn samen met B&B Vol Liefde en De Oranjezomer nog in de race voor de felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2023.

17:30 - B&B Vol Liefde maakt zich klaar

Jan en Peter zijn al in Carré druk bezig, maar bij veel mensen thuis en in diverse hotelkamers is het ook al een drukte van belang. Debbie, Paul, Dani en Joy van het genomineerde B&B Vol Liefde maken zich klaar om straks de rode loper gaan bestormen. Niets missen? Kijk dan vanaf 20:30 uur naar de Rode Loper Show op NPO1. De show zelf begint om 21:00 uur. 

Voorbereidingen

De voorbereidingen van de Gouden Televizier-Ring 2023 zijn al de hele dag in volle gang. Jan Smit en Peter Pannekoek oefenen erop los om er een fantastische show van te maken. Tussen de bedrijven (en vooral het wachten) door vonden de twee de tijd om even samen op de foto te gaan. Gezellig!

Meer over