LIVEBLOG: Volg hier live het Gouden Televizier-Ring Gala 2013

16 oktober 2013 20:05 | televizier-ring | Door Televizier

Vandaag is het Gouden Televizier-Ring Gala 2013. Wil jij niets missen van hét tv-event van het jaar? Volg onze updates dan hier!

22.23 Het Gouden Televizier-Ring 2013 stond geheel in het teken van de Mol: Linda de Mol, Johnny de Mol, Kees Tol én Wie is de Mol? gaan naar huis met de prijzen. Ook Het Sinterklaasjournaal mag niet ontbreken. Dit was 48e Gala, bedankt voor het volgen van de liveblog.

22.20 Wie is de Mol? wint Gouden Televizier-Ring 2013

De strijd is gestreden: na zeven keer genomineerd te zijn wint Wie is de Mol? eindelijk de Gouden Televizier-Ring 2013, met maar liefst 49% van de stemmen.

Art Rooijakkers nam de prijs in ontvangst, samen met een groot aantal van de kandidaten van voorgaande jaren. Art riep gelijk: "Volgend jaar eindelijk een jaar zonder De Mol!" Uiteraard bedankte hij ook de Molloten.

Sacha de Boer reikt de prijs uit. Tijdens haar carrière als nieuwslezeres bracht ze vaak slecht nieuws, dus ze was blij dat ze nu goed nieuws mocht brengen.

22.09 De lijnen zijn gesloten, er kan niet meer gestemd worden. De notaris controleert momenteel alle stemmen. Kijk ondertussen naar de tien meest spraakmakende tv-momenten van het jaar.

22.06 De Final Countdown is begonnen! We tellen af met een bijzonder optreden van Hadewych Minis en Tygo Gernandt.

21.57 Televizier Talent Award gewonnen door Kees Tol

Giel Beelen reikte de prijs uit. Hij opende met een vrolijke noot door zich voor te stellen wat er zou gebeuren wanneer er nu een bom op Carré zou vallen... Vervolgens vroeg hij Pieter Derks, Kees Tol en Ferry Doedens om naar het midden van de zaal te lopen. Maaike Ouboter zong daar speciaal voor de mannen één van haar nummers.

Kees Tol nam de prijs trots in ontvangst. Hij keek terug op zijn carrière als telefoonverkoper. Hij bedankte vele mensen, waaronder de TROS en natuurlijk iedereen die op hem heeft gestemd. Zijn ouders konden natuurlijk ook niet ontbreken.

21.53 Kim-Lian van der Meij verrast Helga van Leur. Uit het nationaal tv-onderzoek blijkt dat zij de meest getalenteerde weervrouw is.

21.49 Tijd voor een tussenstand: Divorce staat op de derde plaats, Flikken Maastricht op de tweede. Dat betekent dat Wie is de Mol? aan kop gaat.

21.38 Eva Jinek presenteert een bijzondere talkshow, RTL Ring Night,, waarin ze praat met een aantal genomineerden. Zo worden Linda de Mol, Art Rooijakkers en Victor Reinier stevig aan de tand gevoeld.

21.34 Johnny de Mol wint Zilveren Televizier-Ster Man 2013

Jan Taminiau, die de beroemde blauwe jurk van Maxima heeft ontworpen, reikte de prijs uit. Johnny de Mol nam deze dolblij in ontvangst. "Het is bijna verdacht, Lin", riep hij naar zijn tante.

Hij bedankte SBS en Veronica, die hem de kans hebben gegeven om Waar is de Mol? en Down met Johnny te maken. Ook noemde hij zijn opa in zijn speech. "Wat zal hij blij zijn", zegt de presentator.

21.17 De Zilveren Televizier-Ster Vrouw 2013 is gewonnen door Linda de Mol

Monic Hendrickx en Susan Visser reikte de prijs in matchende outfits uit. De brunnetes waren wel enigzins beledigd dat er enkel blonde prinsesjes waren genomineerd. Toch wisten ze hun frustraties aan de kant te zetten om de Ster aan Linda te overhandigen.

Gehuld in een prachtige groene jurk nam ze de prijs in ontvangst. Linda gaf gelijk een compliment aan Kim-Lian, ze vindt dat zij het ondanks haar donkere haar fantastisch doet. Verder is Linda vooral blij dat ze voorlopig nog niet in een glitterbadpak van een duikplank af moet. Uiteraard bedankt ze ook haar vader, die eind september is overleden.

21.10: Nog een paar opvallende uitkomsten uit het nationaal tv-onderzoek: Linda de Mol is de vrouw die volgens velen een oeuvre award moet winnen. Angela Schijf is de populairste actrice in een dramaserie.

21.06: Kim-Lian van der Meij praat in haar prachtige gouden jurk met de genomineerde programma's. Wat zijn ze zenuwachtig...

21.02 Anita Meyer gaf een bijzonder optreden, samen met Kleine Viezerik. Geheel in Maestro stijl.

20.55 Winnaar Gouden Stuiver: Het Sinterklaasjournaal

Hockeyster Naomi van As, die tegenwoordig ZappSport presenteert, reikt de Gouden Stuiver uit aan Dieuwetje Blok. Zij kreeg de neiging om 'Danku Sinterklaasje' te zingen, maar eigenlijk bedankt ze liever iedereen die heeft gestemd. Ook Doloris Leeuwin krijgt een bedankje.

20.51 Het is tijd voor het nationale tv-onderzoek. Het populairste kinderprogramma ooit blijkt De Fabeltjeskrant. Kim-Lian gaat op bezoek bij de maakster. Het Klokhuis is het meest educatieve kinderprogramma. Ook een eervolle vermelding voor Dieuwertje Blok: zij is de populairste presentatrice van kinderprogramma's.

20.48 De lijnen zijn geopend, je kan stemmen via de volgende nummers:

Divorce: 0909 8851 - Ring 1 naar 9090

Flikken Maastricht: 0909 8852 - Ring 2 naar 9090

Wie is de Mol?: 0909 8853 - Ring 3 naar 9090

Stemmen kan ook via live.avro.nl.

20.42 Wauw, wat was dat een spetterende opening met Kim-Lian van der Meij en de dansers van Beyoncé! Dat vliegen was toch wel een dingetje, zegt ze. En wat zien de genomineerden er prachtig uit.

20.38 En we zijn begonnen! Laat die mooiste tv-momenten van het jaar maar komen, zoals Anouk bij het Eurovisie Songfestival en de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

20.27 Het openingsnummer belooft spectaculair te worden. Iets met Kim-Lian die gaat vliegen, maar verder verraden we natuurlijk niks.

20.26
Iedereen is binnen. Het gaat bijna beginnen.

18.32 Achter de schermen is iedereen er zo'n beetje klaar voor. Het slotnummer is voor de laatste keer gerepeteerd en Kim-Lian van der Meij trekt haar hoge gouden hakken aan. De eerste gasten komen al aan op de gouden loper.

Kun je het Gouden Televizier-Ring Gala 2013 niet op tv volgen? Niet getreurd! Wij zitten paraat om je op de hoogte te houden van alles wat zich afspeelt tijdens de uitreiking van de belangrijkste televisieprijs van het jaar.

Mis ook de Twitter-updates niet via @Televizier, twitteren kan met #ring2013.

Meer over