Marieke Elsinga wint Televizier Talent Award 2017

12 oktober 2017 21:34 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten

Marieke Elsinga is een vrouw van de toekomst. Ze won daarom tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live de Televizier Talent Award 2017. De prijs kreeg ze uit handen van Martin Koolhoven.

Marieke Elsinga is de winnaar van de Televizier Talent Award 2017. Het televisietalent maakte het afgelopen jaar furore op de Nederlandse televisie. Ze volgde Luuk Ikink boven verwachting goed op in RTL late night én ze bouwde een grote schare fans op dankzij haar deelname aan Expeditie Robinson.

Marieke Elsinga

Voor Elsinga was de winst een droom die uitkomt. “Ik heb het niet meer. Ik kijk dit al jaren op televisie en het is mijn grootste droom om hier te staan. Toen werd ik genomineerd en dat was al een droom die is uitgekomen. Dat is al binnen en nu heb ik gewonnen. Fantastisch, dankjewel als je hebt gestemd."

Nominaties

De concurrentie is deze categorie was niet mis. Zo nam Elsinga het op tegen Anna Nooshin en Özcan Akyol. Nooshin maakt in rap tempo naam in medialand. Ze vlogt, is deskundige in RTL Boulevard en ze debuteerde als presentatrice van Holland’s next top model. Akyol maakte zijn presentatiedebuut met de veelgeprezen documentaireserie De neven van Eus.

Televizier Talent Award

Gezien de vorige winnaars van de Televizier Talent Award 2017 heeft Elsinga een succesvolle carrière in het verschiet. Zo wonnen Guus Meeuwis, Jan Versteegh en Pip Pellens de prijs in het verleden al eens. 2018 belooft dan ook een goed jaar te worden voor de RTL-presentatrice.

Bekijk hier een overzicht van alle winnaars.

Meer over