Meer dan half miljoen stemmen in Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2013

1 oktober 2013 11:25 | televizier-ring | Door Televizier

Dit jaar zijn er meer dan een half miljoen stemmen uitgebracht in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Dat is het hoogste aantal stemmen ooit.

Na de aftrap van de verkiezing op 29 augustus 2013 heeft Nederland massaal gestemd op zijn of haar favoriete (kinder)programma, presentator, presentatrice en aanstormend talent. In totaal zijn er 502.885 stemmen uitgebracht.

Magische grens

Nog nooit eerder zijn er zoveel stemmen uitgebracht in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. "Dit is al het zesde jaar op rij dat we een recordaantal stemmen hebben bereikt, maar met meer dan een half miljoen stemmen hebben we echt een magische grens overschreden", zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier.

Verrassende nominaties

Elk jaar zorgt de verkiezing weer voor verrassende nominaties. “Er waren vanaf het begin echte favorieten aan te wijzen, maar elk jaar zit er ook een verrassing bij de kanshebbers voor een Gouden Televizier-Ring. Zoals dit jaar Over Mijn Lijk, die de top-3 net niet heeft gehaald", meldt De Goeij.

Lees hier wie er uiteindelijk genomineerd zijn in de categorie Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw, de Gouden Stuiver en Talent Award.

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt op 18 oktober plaats in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Het gala wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en live uitgezonden door de AVRO.

Meer over