Mies Bouwman trots op drie 'Ringen'

Het 45ste Gouden Televizier-Ring Gala is bijna een feit, want vrijdag 22 oktober (aanstaande) is het zover. Het kan u bijna niet ontgaan zijn. Het is namelijk de enige echte televisie-publiekprijs van Nederland met een roemrijke historie. In kranten, televisieshows en op de radio lijkt het nog meer om één ding te draaien: de Ring 2010. Achter de schermen vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats...

Omdat het Gouden Televizier-Ring Gala 2010 een klein jubileumfeestje viert, wordt het aanstaande vrijdag een bijzondere avond.

Speciaal voor het gala hebben we legendarische winnaars van de Gouden Televizier-Ring geïnterviewd over het winnen van het felbegeerde edelmetaal.

Mies Bouwman
Mies Bouwman won maar liefst drie Televizier-Ringen. In 1972 met haar legendarische spelshow Één van de Acht. In 1987 met In de Hoofdrol. En eind vorig jaar kreeg ze De Gouden Televizier Oeuvre Ring vanwege haar tachtigste verjaardag.

Komende vrijdag is te zien hoe Mies vol enthousiasme vertelt over het krijgen van de ringen. Bijzonder is om te horen hoe oprecht trots Mies Bouwman is over het krijgen van al die ringen. "Het is de stem van kijker. En de kijker heeft bijna altijd gelijk", aldus Mies.

Spontaan
Wie denkt dat in een liveshow als de Gouden Televizier-Ring alles spontaan gebeurt, heeft het mis. De presentatieteksten voor Chantal Janzen zijn weer geschreven. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de teksten en begin deze week heb ik met Chantal het hele tekstdraaiboek doorgenomen.

Chantal Janzen is een televisiepersoonlijkheid, dus de teksten moeten wel op haar lijf geschreven zijn. Natuurlijk heeft Chantal ook een eigen inbreng, en dus wordt er deze hele week flink over en weer gemaild. Pas komende vrijdag weten we zeker welke teksten de liveshow gaan halen, en welke niet...

Run op kaarten
Het Televizier-Ring Gala is voor veel televisiesterren en programmamakers het uitje van het jaar. De run op kaarten is dit jaar groter dan ooit. Op één dag krijgen de producers van de AVRO honderden mailtjes over de kaarten. En dan overdrijf ik niet...

Het geeft aan dat de Televizier Ring gewaardeerd wordt. Zoals Linda de Mol deze week in de Televizier gids al zei: "De prijs is echt in waarde gestegen. Omdat het dé televisieprijs van Nederland is. Ik denk dat er geen televisiemaker in Nederland is die zegt: nou die prijs hoef ik niet". De producers draaien nu dan ook overuren en het placeren van alle VIPS in Carré heeft veel weg van hogere wiskunde.

Jim en Jamai
Ieder jaar staan we voor de belangrijke vraag: hoe gaan we het gala openen? In 2007 kwam Edsilia Rombley in een schitterende gouden jurk uit de nok van Carré naar beneden gedaald:

In 2008 zongen de drie finalisten van Op zoek Naar Joseph een knallende versie van Spandau Ballet's Gold. Vorig stond Chantal Janzen voor de zware opdracht om de kijker thuis wakker te schudden met een sensationeel optreden:

Dit jaar hebben we Jim en Jamai gestrikt. Voor het eerst sinds de grote finale van Idols 2003 staan de twee zangers weer samen op één podium!

Oscars
Jim en Jamai staan te popelen om het gala te openen. Vanaf donderdag wordt er volop in koninklijk theater Carré gerepeteerd. Hoe de opening met Jim en Jamai er precies uit gaat zien, houden we nog stil, maar een tipje van de sluier kunnen we wel geven: we hebben ons een beetje laten inspireren door de opening van het meest indrukwekkende gala van de wereld, de Oscars.

Wie het zich nog kon herinneren: acteur Neil Patrick Haris gaf daar eerder dit jaar een optreden vol met klasse en sfeer. En dat is natuurlijk precies wat wij ook gaan maken!

Gerben Bakker
Creative producer Gouden Televizier Ring 2010 Extra

 

Foto: Kippa

Reageren