Nieuwe kanshebbers Gouden Televizier-Ring 2017 bekend

1 maart 2017 13:35 | televizier-ring | Door Televizier

© Wim Kluvers / William Rutten / Reinier Bergsma / Pief Weyman

Tien programma's maken nu kans op de Gouden Televizier-Ring 2017. En daar zitten een paar opvallende titels tussen.

De meeste stemmen in deze tweede kwalificatieronde gingen naar Celblok H, Dream School, Jinek, KLEM en The Amsterdam Project. Deze programma's staan dus op de definitieve lijst kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring 2017.

Celblok H

Er zitten best een aantal opvallende programma's tussen deze top 5. Celblok H leverde dit seizoen heel veel kijkers in, maar de mensen die de gevangenisserie met Isa Hoes nog wel volgen, zijn duidelijk enthousiast. Ook Dream School is bepaald geen kijkcijferkanon, maar het programma over kansarme jongeren wordt heel goed gewaardeerd. The Amsterdam Project van Beau van Erven Dorens, KLEM en Jinek waren de afgelopen maanden ook qua kijkcijfers al favorieten.

Tijdens de eerste kwalificatieronde plaatsten Dance Dance Dance (RTL 4), Dokter Tinus (SBS 6), Expeditie Robinson (RTL 5), Heel Holland bakt (Omroep Max) en Zondag met Lubach (VPRO) zich al voor de eindstrijd. 

Volgende voorrondes

De derde en vierde kwalificatieronde volgen respectievelijk in mei en juli/augustus. Ook de top 5 van die voorrondes worden direct geplaatst op de selectielijst van de Ring. Het Nederlandse publiek heeft dan 20 titels gekwalificeerd, de redactie van Televizier geeft in augustus nog eens 5 wildcards weg. In totaal staan er zo 25 programma’s op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2017.

Televizier-Ring Gala

De definitieve nominatielijst voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing wordt eind augustus bekendgemaakt in tv-gids Televizier, bij de start van de verkiezing. Het publiek kan tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in oktober nog eenmaal stemmen op de drie programma’s waarop tijdens de verkiezingsperiode in augustus het meeste is gestemd.

Meer over