Nu al 250.000 stemmen

20 september 2011 12:10 | televizier-ring | Door Televizier

Al meer dan een kwart miljoen stemmen zijn geteld in de eerste ronde van de Gouden Televizier-Ring verkiezingen 2011. Er kan nog 10 dagen gestemd worden, dus dat aantal wordt nog flink hoger.

Dankzij de inzet van social media dit jaar is de grens van een kwart miljoen stemmen snel bereikt. Dit jaar kunnen tv-kijkers voor het eerst via Facebook, Hyves en Twitter laten zien dat ze gestemd hebben. "De connectie met de social media werkt aanstekelijk”, zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier, de tv-gids die de verkiezingen organiseert. “Mensen zien op Facebook, Hyves en Twitter dat hun vrienden gestemd hebben, en vaak ook op wie. Dat levert leuke discussies op en vervolgens nieuwe stemmers. De vaart zit er nu goed in.”

Promotie
Wat ook helpt, is dat omroepen, producenten en fans ook dit jaar weer campagne voeren voor hun programma’s en sterren. Daarbij worden alle mogelijke middelen ingezet, van tv-spotjes tot advertenties in bladen. Maar ook nieuwsbrieven en - opnieuw - de social media. Zo hebben bijvoorbeeld Ali B en Guus Meeuwis op hun hyves fansite een oproep staan om op hen te stemmen. En je ziet duidelijk een enorme piek na een oproep op tv om te stemmen.

Live uitzending
De winnaars van 2011 worden bekendgemaakt op vrijdag 21 oktober. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carr├ę in Amsterdam live uit op Nederland 1. Tijdens de uitzending kan er nog gestemd worden op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring. De winnaars van de andere categorie├źn staan na de eerste verkiezingsronde al vast en zullen tijdens het Gala worden bekendgemaakt.

Tussenstand
Veel mensen willen nu al een tussenstand weten, maar die wordt niet gegeven. Pas na de sluiting van de eerste verkiezingsronde stelt de notaris de uitslagen vast.

Meer over