Ontwerp Gouden Televizier-Ring 2002: 'Sterrenring'

23 mei 2011 12:00 | televizier-ring | Door Televizier

Kunstenares Anneke Schat ontwerpt ieder jaar een nieuwe Televizier-Ring. In 2002 mocht Jack Spijkerman haar ontwerp om zijn vinger schuiven: zijn satirische programma Kopspijkers ging er met de winst vandoor.

De Ring van 2002 kreeg als naam Sterrenring mee. "Dat verwijst naar het sterrendom van de Gouden Televizier-Ring-winnaars", vertelt Anneke Schat. Vanzelfsprekend komt er dan ook een ster voor in het ontwerp. "Een krachtige abstracte stervorm is het hoofdonderdeel van de dynamische Ring."

Ruimtelijkheid

"De steruiteinden zijn met elkaar verbonden door cilinder- of bolvormen", legt Anneke uit over haar creatie. "Op de Ring zijn enkele doorgaande lijnen aangebracht om de ruimtelijkheid van het totale ontwerp te versterken."

Spiegelingen

Een cirkelzwaai, links en rechts over de Ring geplaatst, verbindt de verschillende elementen met elkaar. "Doordat het geheel hoogglans is gepolijst, weerkaatst het licht op en over de ring", aldus Anneke. "De spiegelingen versterken de uitstraling van de Gouden Televizier-Ring 2002."

Lees hier meer over Kopspijkers als winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2002.
 

Meer over