Ontwerp Gouden Televizier-Ring 2004: 'Ring na ring na ring'

25 mei 2011 12:00 | televizier-ring | Door Televizier

Kunstenares Anneke Schat ontwerpt ieder jaar een nieuwe Televizier-Ring. In 2002 mocht Frans Bauer haar ontwerp om zijn vinger schuiven: zijn reallifesoap De Bauers ging er met de winst vandoor.

Anneke gaf de Ring van 2004 de eigenzinnige titel Ring na ring... na ring... mee. "Dunne basisringen vormen de aanzet tot een speelse benadering van de Ring", vertelt de kunstenares. "De opbouw is een open spel van ringvormen, afgewisseld met glanzende cirkels."

Lust voor het oor

Deze Ring was niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor het oor. "Het labyrint van cirkelingen geeft geluid door buisvormen die op bijna ieder element zijn aangebracht", aldus Anneke. "Zij vormen de losse onderdelen van de ring die constant in beweging zijn tijdens het dragen."

Twinkelend geluid

Frans Bauer zal bij het dragen van de Ring een gevarieerde melodie hebben gehoord, legt Anneke uit. "Het verschuiven van de buisvormen veroorzaakt een afwisselend twinkelend geluid." Misschien gunde Frans die twinkeling ook wel aan zijn grote liefde Mariska, die natuurlijk net zo goed een belangrijke rol speelde in het succes van De Bauers.

Lees hier meer over De Bauers als winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2004.

Meer over